Uutta ruohonleikkuria ostamassa – onko valintasi sähkökäyttöinen ruohonleikkuri vai perinteinen kaksitahtinen ruohonleikkuri?

Monien suomalaisten omakotitalojen pihat eivät ole hirvittävän suuria.

Näille keskikokoisille tai pienille pihoille ei kannata tai tarvitse päältäajettavaa ruohonleikkuria hankkia, vaan ruohonleikkuu onnistuu joko perinteisellä bensakäyttöisellä ruohonleikkurilla tai sähköleikkurilla.

Entistä useampi suomalainen miettii kaikissa ostoksissaan ostoksien vaikutusta ympäristöön. Tätä näkökulmaa voi käyttää myös ruohonleikkaamisen kanssa, varsinkin jos ajatuksena on ostaa sähkökäyttöinen ruohonleikkuri. Vielä muutama vuosi sitten naapurustoissa kyllä kuuli, koska oli ruohonleikkaamisen aika, mutta näin 2020-luvulla sähkökäyttöinen ruohonleikkuri on vallannut alaa. Olemme jo huomanneet, että sähköauto on sekä hiljaisempi että helpompi huoltaa, ja sama pätee myös muihin sähköllä toimiviin laitteisiin. Sähkömoottorit kun eivät tarvitse samoja öljyämisiä ja rassaamisia kuin polttomoottorit – kunhan vain pitää huolen yleisestä siisteydestä ja käyttää laitteita niiden käyttöohjeiden mukaisesti.

Entistä helpommin ostoksille

Nykyään voit ottaa hyvän asennon kotisohvalla ja tilata suoraan kotiin uuden sähkökäyttöisen ruohonleikkurin Hobby Hallin verkkokaupasta – ja kenties ensi kesänä se onkin naapuri, joka vihertää kateudesta, eikä vain naapurin nurmikko. Ei ole mitenkään erikoista tilata ruohonleikkuri kotiin kaupasta, ostavathan kuluttajat jo autojakin suoraan verkkokaupasta ilman koeajoa. Jos vanhoissa perinteisissä ruohonleikkureissa kyllästyit vuosihuoltoon, niin hyvä uutinen on, että sähkökäyttöiset ruohonleikkurit ovat myös täysin huoltovapaita, joten saat laitteen käyttöösi heti yhdistämällä sen verkkovirtaan. Lähes kaikki verkkokaupan sähköiset ruohonleikkurit on varustettu keruusäkillä, jonka ansiosta pihallesi ei jää ruohonleikkuusta kuin lyhyt ja siisti leikkuujälki, ja valikoimassa todellakin on mistä valita.

Rauhallisemmat naapurustot – vähäisempi melusaaste

Sähköleikkurin käyttö on hiljaisempaa kuin bensiinileikkurin, mikä vähentää melusaastetta koko naapurustossa. Toisaalta sähkökäyttöisen leikkurin käyttö vaatii sähköpistokkeen läheisyyttä tai pitkää jatkojohtoa, ja sen teho voi olla rajoitettu verrattuna bensiinikäyttöisiin malleihin, mutta se ei välttämättä tarkoita mitään pihan nurmikon leikkaamisen suhteen. Sähkökäyttöinen ruohonleikkuri sopii erityisesti pienempien pihojen ja nurmikoiden leikkaamiseen, ja vähitellen vuosi vuodelta sähköleikkurinkin ominaisuudet ja toimintateho paranevat siinä mitassa, että bensiinikoneiden puksutus alkaa olla kohta historiaa. Sähkökäyttöinen leikkuri on ympäristöystävällisempi ja melutasoltaan huomattavasti hiljaisempi kuin polttomoottorikäyttöinen leikkuri. Sähköleikkurin käyttö on myös helpompaa, sillä sen ei tarvitse olla kytkettynä bensiinin tai öljyn kanssa, ja se on kevyempi käsitellä. Sähköleikkurin akkukäyttöinen malli on myös kätevä ratkaisu, sillä sen akku on ladattavissa ja se toimii ilman sähköjohtoa, jolloin käyttö on joustavampaa. Jos myös muistelee niitä useita kertoja, kun ruohonleikkurin bensa on loppunut kesken kaiken tai tankki on valmiiksi tyhjänä, kun pitäisi ajaa nurmikko, niin sähkökäyttöisen ruohonleikkurin kanssa samoja ongelmia ei ole. Samalla, kun selailee sopivaa leikkuria omalle pihalle Hobby Hallin verkkokaupasta, voi tutustua verkkokaupan muuhunkin tarjontaan ja täydentää tulevan kesän tarpeita.

Omasta pihasta huolehtiminen

Omasta pihasta huolehtiminen on tärkeää niin omassa kodissa asuville kuin esimerkiksi nykyaikaisten B&B- ja AirBnB-kohteiden vuokraajille. Varsinkin vuokrakohteissa pihalle kannattaa harkita jopa sähkökäytöistä robottileikkuria, joka hoitaa pihan nurmikon kuntoon ajastetusti. Ja jos omalla pihalla haluaa vaikkapa pelata krokettia tai sulkapalloa, niin aina parempi, jos piha on hyvässä kunnossa ja ruoho ajettuna. Oman pihan käyttäminen sekä liikuntaan että rentoutumiseen on yksi loogisimmista oman pihan käyttötarkoituksista, eikä pihaa pidäkään jättää hyödyntämättä. Oma terassi, oma pieni aktiviteetti-alue ja kenties rentoutumisnurkkaus ovat hyviä kehitysajatuksia oman pihan suhteen, varsinkin jos ajatuksena on tulevana kesänä kunnostaa omaa pihaa.