Laitteet, joilla palaat takaisin vanhaan hyvään aikaan

Kun nykyajan digiähky kasvaa liian suureksi, on aika hidastaa tahtia. Irrottaudu hetkeksi digimaailmasta, jossa kaikki on saatavilla nyt ja heti! Näiden neljän laitteen avulla tuot palan menneisyyden nostalgiaa rentouttamaan kiireistä arkea.

Kun kuuntelu oli elämys

Nykyaikana musiikkikappaleita voi vaihtaa lennosta ja voit kuunnella mitä tahansa musiikkia heti suoratoistopalvelun kautta. Toista se oli ennen, kun artistin tai bändin levy tai kasetti piti omistaa konkreettisena tallenteena.

Suomessa 1980-luvulla vallalla olleet C-kasetit ovat lähestulkoon kadonneet markkinoilta, ja myös CD-levyjen suosio on heikkoa. Vanhoista ääniformaateista vinyylilevyt ovat kuitenkin edelleen käytössä paitsi musiikkialan ammattilaisilla, myös musiikinkuuntelun harrastajilla.

Vinyylilevyn kuuntelussa on oma, maaginen tunnelmansa. Monet yhtyeet julkaisevat edelleen uudet albuminsa myös vinyyleinä ehkä juuri tästä syystä. Vinyylilevy on jotain spesiaalia, jonka kuunteluun tulee keskityttyä tarkemmin.

Laadukas vinyylisoitin on myös sisustuselementti. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa ovat muun muassa Denver-, Lenco- ja Pioneer-vinyylisoittimet. Vanhaa aikaa henkivä vinyylisoitin löytyy esimerkiksi Fentonin tai Roadstarin malleista. Tai ehkä haluat salkkuun pakattavan soittimen, jollainen löytyy muun muassa Camry-merkiltä.

Ei enää selfieitä ja kuvien jakamista someen

Kaipaatko aikaa, jolloin valokuvien ottamiseen todella keskityttiin jatkuvan poseeraamisen, kuvien näpsimisen ja somettamisen sijaan? Vanhat kunnon filmikamerat vievät takaisin aikaan, jolloin kuvan onnistumisen pääsi tarkistamaan vasta filmin kehittämisen jälkeen.

Filmirullia myydään edelleenkin, mutta kuvien kehittäminen alan liikkeessä voi olla nykyään haasteellisempaa kuin ennen. Pikakamerat poistavat tämän ongelman: kuva tulostuu valokuvapaperille saman tien. Saat ihania kuvamuistoja tärkeistä hetkistä helposti ilman, että filmirullaa tarvitsee kehittää tai kuvia siirtää tietokoneelle.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta saat hankittua perinteisen analogisen kameran tai pikakameran sekä kameraan sopivat tarvikkeet. Valikoimassa on kameroita tunnetuilta merkeiltä, kuten Kodak, Fujifilm, Canon ja Polaroid.

Paluu lapsuuden peleihin

Ehkä sinäkin olet sukupolvea, joka on kasvanut Donkey Kongia tai Super Mariota pelaten? Nintendon kuuluisat pelit ovat kultaiselta 80-luvulta, mutta niihin on onneksi mahdollista palata vielä tänäkin päivänä.

Jos et saanut lapsena haluamaasi pelikonsolia, niin voit korjata asian hankkimalla oman pelilaitteen nyt. Esimerkiksi alun perin vuonna 1980 julkaistuja Game & Watch -pelikonsoleita on myynnissä edelleen. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata Super Mario Bros - tai The Legend of Zelda -pelikonsolin.

Nykylapsille, jotka ovat tottuneet Playstationin, Xbox:n ja Wii:n kaltaisiin konsoleihin tai älypuhelimen peleihin, mukana kannettava pelilaite saattaa olla outo juttu. Jos haluat yhdistää Nintendon klassikkopelit nykyaikaiseen teknologiaan, Nintendo Switch on hyvä vaihtoehto. Nintendon suosikkipeleistä esimerkiksi Pokémon on monien tämän päivän lasten suosiossa, joten pelien maailmaan voi palata yhdessä myös oman lapsen kanssa. Nintendo Switch on myös kiva lahjaidea kouluikäiselle lapselle.

Pois puhelimen ääreltä

Nykyaikana älypuhelin piippaa jatkuvasti ilmoituksia ja viestejä ja häiritsee keskittymistä tärkeisiin hetkiin. Ehkä sinäkin muistelet kaiholla aikaa, jolloin juteltiin muiden kanssa puhelimeen tuijottamisen sijaan ja jolloin puhelimella oikeasti soitettiin toiselle lyhyiden kuva- tai ääniviestien sijaan.

Olisiko mukavaa, kun ei tarvitsisi olla koko ajan tavoitettavissa, eikä puhelin keskeyttäisi tekemistä? Voit vähentää älypuhelimesta syntyvää kuormaa hankkimalla kotiin “vanhanaikaisen älyttömän” puhelimen, jolla ei pääse nettiin ja jolla ei voi tekstailla. Lisäksi olet tavoitettavissa ainoastaan silloin, kun kuulet puhelimen soivan kotonasi. Kuinka rentouttavaa!

Analogisia puhelimia löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Alcatelilta tai Panasonicilta. Voit valita langattoman, latauspisteellä varustetun puhelimen tai langallisen puhelimen. Numeronäppäimistöllä varustettuja puhelimia on saatavilla näytöllä tai ilman.