MAINOS

Preeco.fi – kotimainen verkkokauppa

MAINOS

Preeco.fi on täysin suomalainen verkkokauppa. Sen ensiaskelia otettiin jo vuonna 2011, kun opiskelijakaverit päättivät alkaa myymään ylimääräisiä kalastustarvikkeita netissä. Vain vuosi tämän jälkeen perustettiin Preeco.fi, jonka tavoitteena oli myydä edullisempia tuotteita kuin kukaan muu Suomessa. Preeco.fin perustajajäseniä ovat Juha-Matti Raappana, Henrik Viitala, Jani Laitinen ja Juho Horkka. Raappana toimii yrityksen toimitusjohtajana, Viitala markkinointipäällikkönä, Laitinen IT-puolella ja Horkka talouspäällikkönä.

Vuonna 2012 Preeco.fin tavoitteena oli luoda kesätöitä opiskelijaporukalle. Kesän ajan kauppa kävikin ja tavaraa myytiin ensin avoimen yhtiön muodossa ja sittemmin verkkokaupan laajennuttua osakeyhtiön muodossa. Kesän 2012 jälkeen toimintaa jatkettiin osa-aikatyönä vakituisten töiden jälkeen. Jo seuraavana vuonna Preeco.fi oli kuitenkin vienyt koko porukan mennessään. Verkkokaupan toiminta nousi niin hurjaa vauhtia, että vakituiset työt saivat jäädä. Oli aika alkaa panostamaan omaan verkkokauppaan vieläkin enemmän.

Yrityksen perustaja Henrik Viitala on halunnut painottaa alusta alkaen sitä, että Suomessa yritykset ottavat liian paljon ylimääräistä tukkuhintojen lisäksi. Preeco.fi halusi tuoda muutoksen tähän. Se muutos on ollut suotuisa kuluttajien kannalta, sillä Preeco.fi-verkkokaupasta ostaessaan kuluttajat eivät joudu maksamaan niin korkeita hintoja. Yrityksen tavoitteena on perustamisesta lähtien ollut tarjota suomalaisille kuluttajille samoja tuotteita kilpailijoita edullisempaan hintaan. Tämä onkin ollut suoranainen menestysresepti, sillä vuonna 2020 Preeco.fi tekee miljoonien liikevaihtoa.

Preeco.fi toimii Preeco Trading Oy -yrityksen alaisuudessa. Samainen yritys omistaa myös Gorilla Sports -verkkokaupan. Gorilla Sports on erikoistunut kuntoiluvälineiden myyntiin ja myös siellä arvostetaan edullisia hintoja. Yritys pitää toimipaikkaansa Lahdessa ja se on luokiteltu luottokelpoiseksi yritykseksi.

Preecon verkkokaupan valikoima

Preeco.fi aloitti toimintansa myymällä kalastustarvikkeita. Perustajat ostivat Kiinasta suuren määrän perhoja ja muita kalastustarvikkeita, joita myytiin netissä. Kalastustarvikkeiden kauppa kävi hyvin, joten ne ovat totta kai vielä tänäkin päivänä suuri osa Preeco.fin tuotevalikoimaa. Sittemmin tuotevalikoima on kasvanut valtavasti. Nykyisin verkkokaupasta löytyy yli sata eri kategoriaa ja tuotteita on yli 5 000. Käytännössä asiakas voi siis ostaa paljon erilaisia tuotteita niin kotiin kuin vapaa-aikaan yhdestä paikasta. Tällainen houkuttelee monia asiakkaita, sillä ostaminen on näin ollen helpompaa.

Preeco.fi pystyy tarjoamaan kaikkea ajoneuvoista kotiin ja lastentarvikkeisiin. Yksi verkkokaupan vanhimmista tuotteista on hierontapöytä. Preeco.fi on kuitenkin halunnut säilyttää hierontapöydän edullisen hintatason, jotta kuluttajat pystyisivät ostamaan sellaisen myös jatkossa. Tämä kuvaakin hyvin Preeco.fin tavoitteita ja ajatusmaailmaa. Vaikka yrityksellä toki tehdään voittoa, ei sitä kuitenkaan oteta suoraan kuluttajilta. Kun tuotteista maksetaan vähemmän hankintavaiheessa, voi niistä myös pyytää vähemmän.