Tarvitsetko lainaa heti tilille? Muista kilpailuttaa lainat ja laita korot kuriin

Koska elämisen kustannukset ovat nousseet inflaation ja kasvaneiden energiakustannusten myötä, on entistä yleisempää, että kodin suurempiin hankintoihin tarvitaan ulkopuolista rahoitusta.

Laina mahdollistaa hankinnat ja on turvallinen vaihtoehto silloin, kun ennen lainan ottamista selvität pari oleellista seikkaa.

Vaikka lainan tarve tulisi vastaan yllättäen, on ennen lainapäätöksen tekemistä tärkeää budjetoida laina realistisesti omaan kuukausibudjettiin sekä kilpailuttaa lainat. Lainojen kilpailuttaminen on ainoa keino varmistaa, että laina on mahdollisimman edullinen ja ehdoiltaan sinulle sopivin.

Budjetoi, kilpailuta ja säästä lainakustannuksissa

Ennen lainan ottamista täytyy olla selvillä oman talouden maksukyvystä budjetoimalla omat tulot ja säännölliset tai muut pakolliset menot. Budjetoinnissa kannattaa aina huomioida myös säästöön menevä summa, joka määrittelee, kuinka suuren lainan voit ottaa ja millä summalla voit lyhentää sitä kuukausittain.

Huomioi nämä seikat budjetoinnissa:

1. Arvioi kaikki menot realistisesti ja mieluummin vähän yläkanttiin.

2. Muista myös ne kulut, joita maksat säännöllisesti mutta harvoin.

3. Jätä budjettiin joustovaraa yllättäviä kuluja varten.

4. Tarkista, onko menoissa kuluja, joista voit tarvittaessa tinkiä.

Budjetointi on helppo työkalu, joka auttaa näkemään oman talouden kokonaisuuden. Se tekee lainanotosta turvallisempaa ja selkiyttää, millaiseen lainaan sinulla on varaa sekä miten laina kuukausitasolla vaikuttaa omaan talouteen.

Lisäksi nyrkkisääntönä voi pitää, ettei lainapäätöstä kannata tehdä ilman lainojen kilpailuttamista. Eri pankkien ja rahoituslaitosten ehdoissa ja myöntämissä koroissa voi olla merkittäviä eroavaisuuksia. Ilman kilpailuttamista saatat maksaa lainasta satoja euroja liikaa aivan turhaan.

Lainojen kilpailuttaminen varmistaa, että sinulla on kattava kuva eri vaihtoehdoista. Kun vertailet eri luotonmyöntäjien lainatarjouksia, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

– vertaile lainojen korkoja todellisen vuosikoron mukaan

– selvitä ehdoista mahdollisuus joustoihin takaisinmaksussa

– tarkista laina-aika ja sen vaikutus kuukausierään ja lainan kustannuksiin.

Helpointa lainojen kilpailuttaminen on Sortterin lainavertailun avulla. Palvelu tekee lainojen vertailusta helppoa ja turvallista, ilman että sinun tarvitsee sitoutua lainan ottamiseen.

Sortterin kautta lainaa heti tilille

Sortterilla lainan hakeminen onnistuu vaivattomasti, sillä lainahakemuksen voit tehdä verkkopalvelun kautta – vain yksi hakemus riittää. Saat sinulle räätälöidyt lainatarjoukset jopa kymmeniltä eri luotonmyöntäjiltä.

Sortter järjestää saamasi tarjoukset edullisimmasta alkaen todellisen vuosikoron mukaan, joten vertailu on sinulle helppoa. Näet eri lainojen korot ja voit tarkistaa muut ehdot. Kun olet tehnyt valinnan sinulle sopivimmasta lainasta, teet sopimuksen luotonmyöntäjän kanssa ja saat lainaa heti tilille – jopa samana päivänä.

Sortterin avulla lainan hakeminen ja kilpailuttaminen ei siis vaadi sinulta juuri lainkaan aikaa, vaikka tekisit sen perehtyen kattavasti eri vaihtoehtoihin ja huolehtien turvallisesta lainanotosta.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Teija Välinoro. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.