Löydä paras käyttölaina lainavertailusta - kokeile laskuria

Kaipaatko joustavaa rahoitusratkaisua unelmien toteuttamiseen tai yllättävien menojen kattamiseen? Käyttölaina on yksi vaihtoehto, jonka avulla voit rahoittaa hankkeesi. Kilpailuta käyttölaina nopeasti Nordic Bankin ilmaisen lainavertailun avulla, niin voit löytää edullisemman lainan ja säästää paljon rahaa.

Käyttölaina on netistä haettava vakuudeton laina, jota voit hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Lainoja kannattaa vertailla ennen sopimukseen sitoutumista, sillä vertailu voi tuoda huomattavat säästöt. Nordic Bankin kautta voit vertailla lainat 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti.

Suunnittele lainan ottamista lainalaskurin avulla

Kun harkitset lainan hakemista, aloita prosessi kokeilemalla Nordic Bankin ilmaista lainalaskuria. Laskurin avulla hahmotat paremmin, minkä kokoinen laina ja millainen takaisinmaksuaika sinulle sopii. Laskurista näet heti, miten takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa kuukausierään. Tämä auttaa suunnittelemaan raha-asioita paremmin.

Laskurista voit valita sinulle sopivan lainasumman sekä laina-ajan 1 ja 15 vuoden väliltä. Saat välittömästi arvion kuukausierästä ja muista tärkeistä luvuista. Takaisinmaksuaikaa vaihtelemalla näet, miten laina-ajan pituus vaikuttaa esimerkiksi korkokuluihin ja lainakustannusten yhteismäärään.

Mitä lyhyempi laina-aika on, sitä suurempi kuukausierä on. Korkokulut kuitenkin pienenevät kokonaisuutena, koska korkoja kertyy lyhyemmältä ajalta. Pitkä laina-aika taas tekee kuukausierästä pienemmän, mutta samalla kasvattaa korkokulujen määrää. Valitse siis sinun tilanteeseesi soveltuva lainasumma ja takaisinmaksuaika.

Näin lainoja vertaillaan

Vertailemalla voit löytää parhaan käyttölainan. Kun teet hakemuksen Nordic Bankin kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella jopa noin 30 lainantarjoajaa. Siksi voit saada lukuisia lainatarjouksia.

Näin vertailet lainoja netissä:

1. Täytä ilmainen lainahakemus.

2. Vertaile tarjouksia.

3. Valitse paras tarjous ja saat kertalainan tilillesi nopeasti.

Saat kaikista tarjouksista ilmoituksen kätevästi suoraan sähköpostiisi. Vertaile tarjouksia rauhassa ja huolellisesti. Kun olet valinnut niistä parhaan, voit saada kertalainan tilillesi parhaassa tapauksessa jo saman arkipäivän aikana sen jälkeen, kun sopimus on syntynyt.

Lainavertailun voi suorittaa täysi-ikäinen, jolla on vakaat tulot ja luottotiedot kunnossa. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Varsinkin isoja lainoja kannattaa hakea yhdessä, koska yhteisellä hakemuksella saatte lainaa todennäköisemmin. Lisäksi voitte saada lainalle alhaisemman koron, mikä voi tuoda mukavasti lisää säästöjä.

Vinkkejä parhaan käyttölainan valintaan

Kun vertailet käyttölainoja, kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

Korko

Kulutusluottojen korko voi olla mitä tahansa noin 4,5–20 % väliltä. Korko kuvastaa lainan hintaa ja vaikuttaa suoraan luoton kokonaiskustannuksiin. Korkeampi korko tarkoittaa tietysti suurempia kuluja pitkällä aikavälillä. Korkoja vertailemalla voit löytää halvemman vaihtoehdon ja säästää rahaa.

Kulut

Lainan kuluja voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksut, nostopalkkiot sekä muut palvelumaksut. Lainasta voidaan periä kuluja kuukausittain ja lisäksi ylimääräiset palvelut voivat olla maksullisia. Lainojen kulut voivat vaihdella merkittävästi, mutta lain mukaan kuluja saa periä vuodessa enintään 150 euroa.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on tärkeä apuri vertailussa, sillä se kertoo lainan kokonaiskustannukset vuositasolla. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron sekä kaikki kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksut. Kun todellinen vuosikorko on selkeästi esillä, tarjousten vertailu on helpompaa.

Lainan määrä

Valitsemalla juuri tarpeisiisi sopivan lainasumman et maksa turhasta, mutta saat tarvittavan rahoituksen hankintoihisi. Liian suuren lainan ottaminen on riski, sillä se voi johtaa tarpeettoman korkeisiin kustannuksiin. Liian pieni laina taas ei välttämättä riitäkään projektin toteuttamiseen, jolloin saatat joutua hakemaan pian toisen lainan. Siksi on tärkeää arvioida lainantarvetta realistisesti ja vertailla eri lainasummien vaikutusta talouteesi.

Laina-aika

Laina-aika vaikuttaa kuukausierien kokoon sekä kokonaiskustannuksiin. Pitkä laina-aika alentaa kuukausierää mutta kasvattaa kokonaiskuluja. Lyhyempi laina-aika taas nostaa kuukausierää mutta pienentää kokonaiskustannuksia. Valitse juuri sinulle sopiva maksuaika, jolla kuukausieristä tulee sopivan kokoiset.