MAINOS

4 helppoa vinkkiä kestävään rahan säästämiseen

MAINOS -

Taloudellisen tulevaisuuden rakentamisessa kaikki alkaa säästämisestä - olipa kyseessä sitten eläkkeesi, perheesi tulevaisuus tai yksinkertaisesti henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttaminen ja haluamiesi asioiden saaminen. Säästäminen ei kuitenkaan tarkoita vain alennustuotteiden ostamista. Se tarkoittaa myös rahan säästämistä huonojen päivien varalle.

Löytämällä tapoja jokapäiväisten menojen laskemiseksi voit rakentaa tottumuksia ja tapoja, joilla tarkastelet elämääsi, kotitalouttasi ja tulevaisuuttasi. Usein vaikeinta rahan säästämisessä on kuitenkin sen aloittaminen. Siksi haluankin jakaa tässä kirjoituksessa joitain käytännön vinkkejä, joiden avulla voit tehdä säännöllisestä säästämisestä mielekkäämpää. Voit hyödyntää näitä vinkkejä niin lyhyemmällä kuin myös pidemmällä aikavälillä.


1 Yhdistä lainat ja säästä rahaa

Jos maksat kuukausittaisia lainaeriä useista pienemmistä lainoista, lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua säästämään huomattavasti rahaa kuukausittain. Mikä parasta, lainojen yhdistäminen on täysin ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

Voit yhdistää lainasi Loanscouter.com kulutusluottojen vertailu palvelussa. Yhdistämällä pienet kalliimmat lainat yhdeksi isommaksi lainaksi palvelussa voit saada huomattavasti edullisemman koron lainallesi. Parhaimmillaan lainavertailusivuston käyttäjät voivat säästää jopa satoja euroja kuukausittain!

2. Säästä viihteestä

Lähes kaikki haluamasi tiedot ovat saatavilla ilmaiseksi verkosta. Jos siis tilaat fyysisiä aikakausilehtiä kotiisi, harkitse lehtitilauksiesi perumista. Peruuttamalla tarpeettomat toistuvat tilaukset voit säästää jopa useita satoja euroja vuodessa. Eikä tämä vinkki päde vain lehtitilauksien kohdalla, koska maksat todennäköisesti myös erilaisten suoratoistopalveluiden käyttämisestä, vaikka voisit katsoa ohjelmia täysin ilmaiseksi televisiosta.

3. Säästä rahaa ruokaostoksista

Ruokaostoksien osalta maksamme usein mukavuudesta, vaikka voisimme muutamalla yksinkertaisella muutoksella tehdä ruoastamme terveellisempää ja edullisempaa. Jos käytät 10 euroa joka työpäivä syödäksesi lounasta ravintolassa, kulutat noin 1500 euroa vuodessa.

Kotitekoinen ruoka ei ole vain halvempaa, vaan myös terveellisempää (ja usein myös maukkaampaa!). Pullotettu vesi ei ole vain kallista vaan myös haitallista ympäristölle. Jos haluat juoda vettä pullosta, voit ostaa hanasuodattimen ja hauskoja uudelleenkäytettäviä pulloja.

Oman kahvin tekeminen aamuisin voi auttaa sinua myös säästämään jopa tuhansia euroja vuodessa. Omien välipalojen kantaminen töihin voi auttaa sinua myös säästämään paljon aikaa töissä, kun sinun ei tarvitse ravata kahvilaan tai automaatille joka iltapäivä. Aterioiden suunnittelu ennakkoon on myös vankka strategia, joka voi auttaa sinua säästämään huomattavasti rahaa (jos vain pidät kiinni suunnitelmastasi).

4. Vaurastumisen kaava

Vaurastumiseen on olemassa todella helppo, mutta "tylsä" salaisuus. Se, että salaisuus on helppo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sitä olisi helppoa seurata. Salaisuus on tämä: Sinun pitää käyttää vähemmän rahaa elämiseen kuin mihin sinulla olisi varaa.

Mitä enemmän rahaa ansaitset suhteessa siihen mitä kulutat, sitä nopeammin sinulla on tarpeeksi rahaa tehdä elämälläsi, mitä haluat. Ottamalla velkaa et rikastu, vaan todellista vaurastumista seuraa vain siitä, että käytät vähemmän rahaa pidemmällä aikavälillä.

Tämä ei saata kuulostaa erityisen seksikkäältä, mutta vain toimimalla näin voit saavuttaa suurimmat taloudelliset tavoitteesi. Monilla ihmisillä on taipumus nostaa menojaan samaa tahtia kuin tulot kasvavat. Tässä muutamia tapoja, joilla tavoitteen voi saavuttaa:

• Luovu isoista kuukausieristä esimerkiksi vaihtamalla halpaoperaattoriin tai luopumalla kaapelitelevisiosta.

• Siirrä automaattisesti rahaa säästöön heti palkkapäivän jälkeen. Tämä pakottaa pienentämään menoja.

• Lisää säästötahtiasi prosentilla kuuden kuukauden välein.

• Siirrä 50 prosenttia kaikista palkankorotuksista säästöön. Elintasoa voi silti kasvattaa, mutta kestävällä tavalla.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa jaoin neljä helppoa vinkkiä kestävään säästämiseen. Rahan säästäminen ei kuitenkaan ole helppoa, vaikka vinkit säästämiseen ovat yksinkertaisesta. Jos päätät kuitenkin olla kurinalainen, voit turvata taloutesi vaikeina aikoina noudattamalla jakamiani vinkkejä.