Mielipiteet

Riitta A. Tiluksen mielipide: “Olen todella sydämistynyt tästä Himangan rankkaamisesta lähes punaiselle tarpeellisuuden tarkastelulistalle”

Himangan uusi terveysasema. Kuva: Esa Anttiroiko

Olen todella sydämistynyt tästä Himangan rankkaamisesta lähes punaiselle tarpeellisuuden tarkastelulistalle.

Näin ei pitänyt tapahtua, kun uudet tilat Himangalle rakensimme. Olemme eläneet toiveissa uuden hyvinvointialueen järjestämistoimien suhteen, että lähipalvelut turvataan yhdenvertaisesti kaikille. Myös meille. Toivon, että emme pety.

Pyydän ystävällisesti, että ryhdytte omissa kunnissanne ja hyvinvointialueella kaikin tavoin toimimaan niin, että tämä pahin skenaario Himangan osalta ei tule tapahtumaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt tosiaan mitataan aluevaltuutettujen painoarvo. (Kalajoelta Katja Tuliniemi ja Miika Heikkilä, herätys!).

Olin ihan ”järkyttynyt” tuosta lausuntopyynnöstä, jonka mukaan Himangan terveysasema on rankattu tarpeellisuuskriteerin mukaiseen tarkasteluun.

Yksinkertaisesti Himangan terveysasema on säilytettävä ja sinne on ohjattava palveluja himankalaisille ja myös koko Kalajoen asukkaille.

Asemamme Oulun ja Kokkolan välissä, lähempänä Kokkolaa eli Soitea ja sen tuottamia erikoissairaanhoidon palveluja, joita kalajokiset saavat käyttää, edellyttää näiden peruspalvelujen turvaamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aina voi kaikkea tarkastella, mutta tällaiselle heikennystarkastelulistalle Himangan asettaminen on vakava signaali nimenomaan Himangalla asuville ja koko Kalajoelle.

Uusi toimiva rakennus Himangalla, terveysasemaksi rakennettuna, mahdollistaa lähipalvelujen tehokkaan tuottamisen ja turvaa hyvinvointia ihmisille ja alueelle.

Palvelujen tuottaminen toki tarvitsee niitä tuottavia ammattilaisia, joiden saaminen on haasteellista, mutta sitäkin on edistettävä kaikin keinoin.

Lähipalvelujen turvaaminen oli hyvinvointialueuudistuksen tavoite. Kyse on meidänkin alueella asuvien ihmisten perusturvasta saada toimivat palvelut läheltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka Himanka ei ole enää itsenäinen kunta, tulee terveysasematasoiset palvelut entisessä kuntakeskuksessa noin 3000 ihmiselle ehdottomasti säilyttää!

Riitta A. Tilus, Himanka

kaupunginvaltuutettu

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä