Pääkirjoitukset

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: Toholammin Härkäneva ehti ensin Keski-Pohjanmaalla

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Vain yksi voi olla ensimmäinen. Keski-Pohjanmaalla ensimmäinen yleinen biokaasun tankkausasema on Toholammin Härkänevalla. Itsekin olen ollut vuosien varrella useissa seminaareissa ja tilaisuuksissa, joissa on suunniteltu kaasutankkausasemaa. Pukuherroja ja jakkurouvia on riittänyt. On harmiteltu, että kyllä minä sen kaasuauton hommaisin, mutta kun ei ole tarpeeksi lähellä kaasun tankkausmahdollisuutta.

Kiitos asemasta kuuluu uutteralle Ilpo Wennströmille, joka on toiminut tankkausaseman ”isänä”. Tietenkään hän ei yksin ole saanut asemaa aikaiseksi. On tarvittu yhteistyökumppaneita ja suotuisia päätöksiä. Mutta ei asemaa Härkänevalle olisi saatu ilman Ilpoa. Se on paatuneimmankin kapitalistin tunnustettava.

Uuden edessä tulee vastaan aina ongelmia, mutta ne täytyy vain yksi toisensa jälkeen taklata ja mennä eteenpäin. Lannistua ei saa tai jää uusi syntymättä. Neuvojia ja epäilijöitä on taatusti riittänyt matkan varrella. Mutta nyt se on totta, eikä tarvi enää miettiä kuka Keski-Pohjanmaalla ehtii ensin. Piskuinen, mutta pippurinen Härkäneva sen teki!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paikallisesti kaasuasema tuo paljon hyvää, mutta ei saa unohtaa myöskään globaalia kokonaisuutta. Kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä. Kun puhutaan vihreästä tai puhtaasta siirtymästä, kaasun tankkausasemat ovat juuri sitä.

Tästä löytyy mielenkiintoinen juttu Härkänevan biokaasulaitoksen ja biokaasun tankkausaseman avajaisista. Se antaa uskoa koko maaseudulle. Täälläkin voidaan olla edelläkävijöitä, jos tahtoa ja asennetta riittää.

Toivottavasti Toholammin kaasuasema ei kauan ole ainoa Keski-Pohjanmaalla. Suunnitelmia on vireillä myös muualla Lestijokilaaksossa, toivottavasti niidenkin avajaisia voidaan juhlistaa piakkoin.

Lestijoki-lehti lupaa olla paikalla!

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä