Pääkirjoitukset

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Maaseutu voi olla moderni”

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Ollikkala-messut on hieno taidonnäyte siitä, mitä me täällä Keski-Pohjanmaalla saadaan aikaiseksi, kun laitetaan ”iso luuta” heilumaan. Se on myös upea yhteistyön saavutus. Yksin ei kukaan saisi näin hienoa tapahtumaa toteutettua.

Meillä on täällä maalla joskus tapana sortua oman työn vähättelyyn ja olemme liian usein taipuvaisia ajattelemaan, että jossain muualla on paremmin kuin täällä.

Kaiken perusta on se, että olemme terveellä tavalla ylpeitä kotiseudusta ja juuristamme. Maaseutu on tänä päivänä paljon muutakin kuin romanttista kävelyä heinäseipäiden seassa. Toki myös joskus sitäkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maaseutukin voi olla moderni ja kehityksen kärjessä. Sen todistaa myös eri näytteilleasettajat Ollikkalassa ja tietenkin myös koko maa- ja metsäalan opinahjo Kannuksessa. Myös hyvät nettiyhteydet antavat mahdollisuuden etätyöskennellä maaseudulla entistä paremmin, vaikka firma sijaitsisi missä tahansa.

Terve omanarvontunne ei tarkoita sitä, etteikö parannettavaakin olisi. Kehitys loppuu liialliseen tyytyväisyyteen. Keski-Pohjanmaalla ja Lestijokilaaksossa kannattaa olla ”tuntosarvet herkillä”, kun suunnitellaan uutta ja innovatiivista. Näin onneksi alan visionääreillä on ollutkin esimerkiksi vihreän siirtymän investoinneissa.

Sekin on muistettava, että me itse kannamme vastuun siitä, että pysymme elinvoimaisena alueena myös tulevaisuudessa. Meidän tulee olla aktiivisia niin kansainvälisesti kuin myös päättäjien suuntaan. Kun pidämme itsestämme sopivasti ”meteliä”, pysymme päättäjien mielissä. Asioiden asiallinen ja rohkea esilläpitäminen tekee kaikille selväksi, että me välitämme omasta rakkaasta kotiseudustamme.

Sisäänpäin ei voi käpertyä, vaan pitää tavoitella laajoja kokonaisuuksia ja hakea yhteistyökuvioita muiden samanhenkisten alueiden ja kumppaneiden kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ollikkala-messujen aikana voimme olla aidosti ylpeitä siitä mitä olemme saaneet aikaan.

Me täällä Lestijoki-lehdessä haluamme osaltamme viedä positiivista viestiä maaseudulla elämisestä.

Yhdessä me pärjäämme!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä