Mielipiteet

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Jokainen yrittäjä on jutun ja juhlan arvoinen"

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Näin marraskuussa alkaa tippua eri puolella Suomea yrittäjäpalkintoja niin paikallisella, maakunnallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. On hienoa, että yrittäjiä nostetaan esille ja heitä muistetaan.

Yritykset ovat ne, jotka luovat lopulta hyvinvointia alueelle ja pitävät paikkakunnan elinvoimaisena. Ilman yrityksiä ei olisi työntekijöitä ja verotettavaa tuloa, joka pitää taas yllä julkista sektoria.

On suuri rikkaus, että meillä on näin monipuolinen yrityskenttä Lestijokilaaksossa. Toivottavasti osaamme arvostaa laajaa yritysrepertuaaria ja hyödynnämme paikallisten yritysten palvelutarjontaa mahdollisimman hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yrittäjissä on paljon sellaisia, jotka eivät juuri tuo itseään liiaksi esille. He ovat enemmän tekijämiehiä ja -naisia. Siksikin on tärkeää nostaa ja palkita yrityksiä säännöllisesti.

Toimittajan ominaisuudessa olen päässyt tutustumaan moneen yrittäjään ja voi sanoa, että kahta samanlaista ei ole vastaan tullut. Yksi yhteinen nimittäjä heillä kuitenkin on. Kaikilla tapaamillani yrittäjillä on ollut sisäinen palo, intohimo, siihen alaan ja yritykseen, jota ovat pyörittäneet.

Yrityksen eteen ollaan usein valmiita uhraamaan paljon aikaa ja vaivaa sekä rahaa. Yrittäjä kantaa myös viime kädessä riskit, mitä yrittäjyyteen kuuluu. Konkurssit ja vastoinkäymiset on hyvä tiedostaa, mutta niitä ei saa pelätä.

Yrittäjyys on aina sidottu aikaan. Se mikä toimi vielä viisi vuotta sitten, saattaa tänä päivänä olla huonoa bisnestä. Sen takia yrittäjän tulee koko ajan haistella uusia tuulia ja kehittää toimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On erilaisia yrittäjätarinoita. Joku yritys kasvaa ja nousee suureksi, ja siinä samalla yrittäjät saavat riskistä palkinnon ja parhaassa tapauksessa rikastuvat. Toiselle tarkoitus on työllistää itsensä ja saada tasainen toimeentulo.

Yrittäjyys kiinnostaa. Sen todistavat jo yrittäjäjutut, jotka ovat varsin luettua lehden sisältöä. Eikä suotta. Jokainen yrittäjä on jutun ja juhlan arvoinen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä