Mielipiteet

Jari Kangasvieren mielipidekirjoitus: Onnea Keliber-tehtaalle

Onnittelut Keliberille, Kaustisen seutukunnalle, maakunnalle ja Kokkolalle.

Katselin omaa vanhaa seutujohtajan kalenteriani. Ensimmäinen merkintä Keliberistä löytyi torstailta tammikuun 28. päivältä vuodelta 1999. Olle Siren, Esa Ojutkangas ja jo edesmennyt Risto Vänskä tulivat esittelemään litium-hanketta ja tiedustelemaan esiselvitysrahoitusta.

Kerroin, että seutukunnalla on mahdollisuus osoittaa hankkeeseen rahoitusta miljoona markkaa jos päädytte hakemaan sitä nopeasti. Seutukunta oli juuri laatimassa suunnitelmaa ensimmäisen ohjelmakauden käyttämättä jäävien rahavarojen käyttämisestä. Lista tuli luovuttaa seuraavan päivän iltaan mennessä Keski-Pohjanmaan liitolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hakijat olivat yllättyneitä siitä, että rahoitus voisi järjestyä näin nopeasti. Olle Siren soitti seuraavana aamuna, että he ovat valmiit käynnistämään hankkeen, jos rahoitus järjestyy. Keliber otettiin mukaan listalle, rahoitus järjestyi. Ollen, Esan ja Riston näkemykseen tulevaisuudesta uskottiin Seutukunnassa, Keski-Pohjanmaan liitossa ja koko EU:n rahoitusjärjestelmässä.

Hankkeen aloituksesta tehtaan peruskiven muuraamiseen on kulunut pitkä aika, mutta ilman poikien rohkeutta ja tulevaisuuden näkymää käynnistyminen olisi voinut olla vieläkin kauempana.

Kirjoittaja on seutujohtaja, emeritus Lestijärveltä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä