Aloittelijasta ammattilaiseksi - näillä vinkeillä onnistut leuanvedossa

Leuanvedot ovat yksi haastavimmista harjoituksista, jotka vaativat paljon ylävartalon voimaa ja koordinaatiota.

Ne ovat myös erinomainen tapa kehittää ylävartalon voimaa ja parantaa yleistä kuntoa. Jos voimaharjoittelu on sinulle uutta, voi kuitenkin olla haastavaa suorittaa ensimmäinen leuanveto. Oikealla lähestymistavalla ja seuraavilla vinkeillä ja strategioilla voit kuitenkin pyrkiä saavuttamaan ensimmäisen puhtaan suorituksen ja haastaa itsesi.

Apuvälineet ja negatiivinen leuanveto

Apuvälineistä voi olla merkittävä apu, kun koitat saada ensimmäistä kertaa leukaa tangon ylle. Vastuskuminauhat ovat erinomainen väline leuanvetojen avittamiseen. Kiinnitä vastuskuminauha leuanvetotankoon ja seiso sen päällä, samalla kun nostat itseäsi. Vahva vastusnauha antaa sopivasti apua nostoon. Jos tykkäät treenata kaverin kanssa, pyydä ystävääsi avittamaan esimerkiksi jaloista nostamalla.

Negatiiviset leuanvedot ovat toinen hyvä tapa kehittää leuanvetoon tarvittavaa voimaa ja tekniikkaa. Negatiiset vedot tarkoittavat hyppäämistä leuanvedon loppuasentoon, ja mahdollisimman hidasta laskeutumista alkuasentoon. Tämän liikkeen toistaminen auttaa kehittämään voimaa ja oikeaa tekniikkaa leuanvetoon.

Puristusvoima ja oikea tekniikka

Puristusvoima on tärkeämpää kuin moni kuvitteleekaan, ja leuanvedossa siitä on merkittävä etu. Monien atleettisempienkin henkilöiden leuanveto takkuaa, kun tangosta ei yksinkertaisesti jakseta pitää enää kiinni. Puristusvoimaa on helppo treenata esimerkiksi leuanvetotangosta roikkumalla tai käsipuristimen avulla.

Oikea tekniikka on olennaisen tärkeää, jotta vedot voidaan suorittaa turvallisesti ja tehokkaasti. Keskity pitämään hartiat alhaalla ja takana, ja vetämään vartaloa ylös tasaisella, hallitulla liikkeellä. Kokeile myös erilaisia otevariaatioita, kuten myötä- ja vastaotetta, ja etsi kehollesi parhaiten sopiva ote.

Välineillä on väliä

Leuanvetoa on helppo harrastaa lähes missä tahansa, vaikka puun oksaa apuna käyttäen. Tämä on mahtavaa, sillä johdonmukainen harjoittelu on yksi tärkeimmistä avaimista onnistumiseen. Leuanvetotangot ovat myös yleinen näky lenkkipoluilla, jossa niitä voi käyttää täysin maksutta. Juuri sinulle sopiva leuanvetotanko saattaa kuitenkin olla ratkaisevassa osassa onnistumista.

Laadukas leuanvetotanko tarjoaa paitsi monipuolisen otevalikoiman, myös todella kestävän kiinnityksen. Halvimmillaan leuanvetotangon saa jopa alle 20 eurolla. Nämä ovat yleensä ovenkarmien väliin kiinnitettäviä malleja, ja niitä on helppo käyttää missä tahansa asunnossa, ja ne voi napata mukaan myös mökille.

Vaativimpien käyttäjien kannattaa kuitenkin panostaa hieman jykevämpään malliin. Seinään tai kattoon kiinnitettävä leuanvetotanko on usein tukevampi, kunhan kiinnityksen hoitaa huolella.

Tärkeintä on kuitenkin aina aloittaminen. Näillä vinkeillä saat lentävän lähdön leuanvetoon, ja kohta menee takuulla jo useampia. Lisää vinkkejä ja kaikki välineet leuanvetoon löydät Gorilla Sportsin verkkokaupasta.