3 tilannetta, jotka lapsen matkasänky pelastaa

Oletko miettinyt matkasängyn hankintaa, mutta et tiedä, onko se sittenkään tarpeellinen? Lapsen matkasänky on hyvä hankinta paitsi matkoille, myös muihin tarkoituksiin. Kokosimme tähän artikkeliin kolme tilannetta, joita matkasänky helpottaa. Lapsen matkasänky on pelastus monenlaisissa majoitushaasteissa!

Ota oma matkasänky mukaan, vähennät stressiä

Pidätkö matkustelusta ja haluaisit jatkaa sitä myös pikkulapsiarjessa? Matkustaminen pienten lasten kanssa ei ole mahdotonta, mutta haasteeksi nousee usein se, ettei esimerkiksi hotellihuoneita ole suunniteltu pienille lapsille sopiviksi. Lasten tarpeet tulee ottaa tarkoin huomioon matkustaessa.

Pikkulasten kanssa matkustaessa täytyy suunnitella ja miettiä monia asioita. Pakkaamista voi vaikeuttaa se, ettei välttämättä tiedä, mitä tarvikkeita matkakohteessa on tarjolla ja mitä taas olisi hyvä ottaa mukaan itse.

Jos olet epävarma siitä, mitä tarvikkeita majoituspaikassa on jo valmiina tai reissu sisältää pysähdyksiä useammassa majoituskohteessa, kannattaa ottaa mukaan oma matkasänky. Lapsen matkasänky mahtuu pakattuna yllättävän pieneen tilaan, kuten esimerkiksi Hobby Hallin valikoimissa olevista matkasängyistä voit huomata.

Kun matkalle ottaa mukaan oman matkasängyn, ei tarvitse stressata sitä, että löytyykö lapselle sopivaa nukkumapaikkaa majoituskohteesta. Muista ottaa reissulle mukaan myös muut hyödylliset laitteet.

Lapsen matkasänky on hyvä lisävaruste majoittajalle

Lapsen matkasängystä on iloa myös muille kuin lapsiperheellisille. Jos et itse reissaa lapsen kanssa, mutta vuokraat huoneistoa tai lomamökkiä muille, kannattaa lomahuoneisto varustella hyvin.

Jos vuokramökki tai -huoneisto on tarkoitettu useammalle henkilölle, niin lapsen matkasänky on hyvä ottaa mukaan varusteluun. Siten voit houkutella majoittujiksi myös perheitä. Matkasängyn saa koottua pieneen tilaan, joten sen voi ottaa huoneistoon esille vain tarvittaessa.

Toisaalta, jos vuokraustoimintasi kohderyhmä ovat nimenomaan lapsiperheet, voi sänky olla tärkeä kohokohta sisustuksessa. Hobby Hall -verkkokaupan valikoimasta löytyy monia eri mallisia ja värisiä matkasänkyjä, jotka voivat sulautua sisustukseen tai erottua positiivisesti huoneen muusta sisustuksesta. Lue lisää vinkkejä siitä, miten oman loma-asunnon voi sisustaa hotellihuoneen tavoin!

Puuttuuko kyläilypaikasta lapselle sopiva sänky?

Kolmas tilanne, jossa lapsen matkasänky on todella hyvä hankinta, on säännöllinen yökyläily tietyssä paikassa. Yökyläilypaikkaan ei tarvitse hankkia omaa, isoa ja tilaa vievää sänkyä, sillä matkasängyn voi aina kyläilyjen ajaksi ottaa esiin ja pakata takaisin kaappiin yökyläilyn päättyessä.

Ehkä lapsi käy yökylässä mummin tai jonkun muun sukulaisen luona, mutta vierailupaikkaan ei mahdu kiinteää sänkyä? Tai ehkä haluaisit, että lapsenlapsesi tai tuttavien lapsi tulisi luoksesi yökylään, mutta sopiva sänky lapselle puuttuu?

Lapsen matkasänky voi olla oivallinen lahja paitsi matkustamisesta pitävälle perheelle, myös lapselle, joka voi siten yökyläillä helpommin esimerkiksi isovanhempien luona. Olipa lahjasi sitten matkasänky tai jokin muu, lahjan olisi aina hyvä olla suhteutettu lapsen ikätasoon.

Valitse tarkoitukseen sopiva lapsen matkasänky

Matkasängyissä kehtomalliset sängyt on tarkoitettu aivan pienille vauvoille, jotka eivät vielä istu tai nouse seisomaan. Isompi vauva tai taapero tarvitsee korkeat laidat. Joitakin matkasänkyjä voi hyödyntää myös leikkikehänä!

Huomioi sänkyä hankkiessasi lapsen ikä ja koko. Hobby Hall -verkkokaupasta linkki? löytyy matkasänkyjä jopa 25 kg painaville lapsille. Jos matkasänky on tarkoitus ottaa mukaan matkoille, valitse sänky, joka painaa koottuna mahdollisimman vähän. Kiinnitä huomiota myös siihen, kuinka helposti sängyn saa koottua ja kasattua.

Jos olet majoittaja, sinun kannattaa hankkia lomahuoneistoosi matkasänky, jonka painoraja on mahdollisimman suuri. Näin sänky palvelee eri-ikäisiä ja -kokoisia lapsia parhaiten. Muista hankkia myös matkasänkyyn sopiva patja ja petivaatteet.