perjantai 3.12.2021 | 09:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mökkiyrittäjät herätettiin talviunilta – talvipurjehduksen MM-kisaajien majoitus on löytynyt Lestijärveltä, järjestelyt aikataulussa

Kaisa Suomala
To 6.2.2020 klo 07:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lestijärvellä ensi viikolla pidettävien talvipurjehduksen MM-kilpailujen järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Pikakomennuksella Viron Pärnusta Lestijärvelle siirrettyjen WISSA2020-kilpailujen satakunta kilpailijaa pääsevät lähes kaikki majoittumaan Lestijärvelle.

– Majoitus tuntui isolta haasteelta ensivaiheessa, mutta saimme mökkiyrittäjien kapasiteetin nopeasti käyttöön. Vuokrausta on hoitanut kootusti hallintojohtajana aloittanut Susanna Tuikka. Sanoisin, että noin 95 prosenttia majoittuu Lestillä, joitakin yksittäisiä naapurikunnissa. Vuodepaikkoja on varattu noin 200, Lestijärven kunnanjohtaja Esko Ahonen sanoo.

Tiistaihin mennessä kilpailuun oli ilmoittautunut 98 kilpailijaa, mutta Ahosen arvion mukaan lukema oli jo keskiviikkona yli sadan. Kansainväliseen tapahtumaan tulee kilpailijoita monesta maasta.

– 16 lippua vedetään väliaikaisiin salkoihin, Esko Ahonen kertoo.

Isoja kysymyksiä ovat olleet myös kisapaikan aukaiseminen järven jäälle sekä ruokahuolto talvisäässä, mutta molemmat ovat Ahosen mukaan hoidossa. Slalom-purjehduksia varten rannan lähelle jäälle pitää aurata lumesta puhtaaksi noin 300 kertaa 300 metrin alue, mutta tuulisella säällä se tuiskuttaa nopeasti uudelleen umpeen. Kalustoa tätä varten on kuitenkin saatu kokoon, ja ensimmäisen kerran alue laitetaan kuntoon tällä viikolla.

– Tämä on vaatinut joustoa kaikilta, mutta kiitos pitää antaa ahkeralle toimikunnalle. Pienen kunnan etu on, että voidaan päättää nopeasti, että tällaiseen yleensä lähdetään, Ahonen sanoo.

WISSA2020-kilpailu järjestetään Lestijärvellä 10.–15. helmikuuta. Kilpailuvälineinä ovat surffilautaa muistuttavat purjekelkat sekä siipipurjeet ja leijat.

Tausta: Talvipurjehduksen MM-kisat siirrettiin Lestijärvelle

#