Retkeilyauto vai matkailuauto

Retkeilyauto on ketterä kumppani, kun haluat helppoa ja rentoa reissaamista.
Retkeilyauto on ketterä kumppani, kun haluat helppoa ja rentoa reissaamista. Kuva:

MAINOS - Best Caravan -

Maata pitkin matkustamisen suosio jatkaa kasvuaan. Se mahdollistaa seikkailun ja uusien paikkojen löytämisen omannäköisellä tavalla. Mutta mikä ajoneuvo sinun tulisi valita reissuillesi? Kannattaako matkakodiksi valita matkailuauto vai retkeilyauto? Mitä eroa näillä on ja mistä tiedät, kumpi on sinulle sopiva vaihtoehto?

 

Retkeilyauto vai matkailuauto?

 

Retkeilyautot muistuttavat usein tavallista pakettiautoa ja ne ovat matkailuautoja pienempiä ja kompaktimpia ajoneuvoja. Englanniksi käytössä on usein termicampervan. Retkeilyautoista löytyy usein istumapaikat ja vuoteet 2-4 hengelle. Monissa uudemmissa retkeilyautoissa auton katolta löytyy nostokatto, joka tuo etenkin kesäaikaan ajoneuvoon kaksi makuupaikkaa lisää.

 

Matkailuautot taas ovat isompia ajoneuvoja, joissa asuinosa rakennetaan pakettiauton alustan rungolle. Matkailuautoja löytyy monia eri mallisia kuten alkovimallisia, puoli-integroituja, integroituja ja liner-mallisia. Englanniksi matkailuautoista käytetään usein termiämotorhome. Matkailuautoja löytyy monipuolisesti niin kahdelle hengelle kuin isommallekin perheelle.

 

 

Retkeilyauto – plussat ja miinukset

 

Plussat

- Ketterä – helpompi ajaa myös kapeilla kaduilla

- Kompakti – mahtuu paremmin pienempiinkin paikkoihin ja puskaparkkeihin

- Edullinen – vaihtoehtoja löytyy erilaisille budjeteille

- Pienempi kulutus kuin matkailuautoilla

 

Miinukset

 

- Vähemmän tilaa – tila käy nopeasti ahtaaksi, jos matkustajia on enemmän

- Vaatimattomampi – vähemmän mukavuuksia ja varusteita

- Vähemmän säilytystilaa ja esim. pienemmät vesitankit

 

Matkailuauto – plussat ja miinukset

 

Plussat

 

- Enemmän tilaa – parempi vaihtoehto, jos reissaat isomman porukan tai perheen kanssa

- Monipuolisemmat ominaisuudet

- Enemmän mukavuuksia

- Enemmän säilytystilaa

Miinukset

 

- Liikkuminen ja parkkeeraus vaativampaa

- Isompi koko nostaa muitakin kustannuksia – esim. lautta- ja tullimaksut

- Ajoneuvon kokonaispainon ollessa yli 3500 kg, ei perus b-ajokortti enää riitä

 

 

 

Sinulle sopivin vaihtoehto

Ajoneuvoa valitessa on hyvä lähteä liikkeelle omasta tarpeestasi. Ennen reissuun lähtöä kannattaa pohtia ainakin: Montako ihmistä reissuun on lähdössä? Minne olette menossa? Millaisia mukavuuksia haluatte autoon? Mikä on budjettinne?

 

Ennen oman ajoneuvon hankkimista voi ensimmäisen reissun tehdä esimerkiksivuokraamalla ajoneuvon. Matkailuauton tai retkeilyauton vuokraus on hyvä tapa kartoittaa omia tarpeita ja toiveita, jos kokemusta matkailuautoilusta ei vielä ole karttunut. Matkailuajoneuvon voi myös liisataBest Leasinginin kautta ilman ajoneuvon omistajan huolia tai yllättäviä kustannuksia.

 

Mikäli pohdinnassa kaipaa tukea saa esimerkiksi Best CaravaninOstajan oppaasta lisää vinkkejä ajoneuvon valintaan. Erilaisiin matkailuajoneuvoihin voit tutustua Best Caravanin verkkosivuilla taitoimipisteissä.