Pikavippi pankista? Lainaa netistä nopeasti edullisella korolla

Kuva:

MAINOS - NORDSEK.COM -  

 

Pikavippiä ei tarvitse enää nostaa kalliilla korolla rahoitusyhtiöstä, sillä myös pankit tarjoavat erittäin nopeaa lainaa netistä. Käytännössä pikavippien tilalle onkin tullut pankkien pikalainat, jotka ovat erittäin nopeita ja joustavia käyttää.

 

Moni yhdistää pikavipit räikeään mainontaan ja erittäin kalliisiin korkoihin. Perinteisten pikavippien tarjonta lähti Suomessa näkyvästi tarjolle 2000-luvun alkupuolella, kun lainaa alettiin hakemaan netistä ja puhelimella. Tilannetta pahensi se, että pikalainojen korkoa ja kuluja ei rajoitettu, joten moni rahoitusyhtiö saattoi pyytää korkona satoja tai jopa tuhansia prosentteja.

 

Pikavippi pankista on normaali vakuudeton laina

Pankista saatava pikavippi on todellisuudessa normaali kulutusluotto, jota voidaan hakea muutamassa minuutissa netissä. Vaikka lainaa ei markkinoida enää pikavippinä, on käytännössä myös pankkien tarjoamat vakuudettomat lainat nykyään pikavippejä.

 

Pikavippiä eli vakuudetonta lainaa  myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Jos hakijalla ei ole riittävästi tuloja tai maksuhäiriömerkintä, ei lainaa voida myöntää. Tulojen määrä vaikuttaa siihen, paljonko pankit voivat myöntää lainaa. Vakuudetonta lainaa voidaan saada pankista 500 - 60 000 euroa. Lainan maksuaika on 1 - 15 vuotta ja lainan korko vaihtelee 4 - 20 % välillä.

 

Pankin pikavipillä voidaan korvata joustoluotot ja muut kalliit lainat

Kun pankin pikavippi nostetaan normaalina kulutusluottona, saadaan korkotasoa alaspäin. Usein normaali kulutusluotto on edullisempi kuin erilaiset joustoluotot, osamaksut ja luottokorttivelka.

 

Pankit tarjoavat yhdistelylainaa normaalina lainatuotteena, jolla voidaan maksaa kalliit osamaksut, luottokorttivelat ja pikavipit pois. Jos kuluttajalla on useita osamaksuja käytössä, voi näiden kustannuksia laskea huomattavasti yhdistämällä velat pankin yhdistelylainaksi.

 

Ennen pikavipin nostoa pankista on hyvä kerätä yhteen kaikki nykyisten lainojen ehdot ja laittaa eri luotot edullisuus järjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. Näin saadaan selville, mitkä luotot kannattaa ensin maksaa pois.

 

Korkokatto rajoittaa uusien luottosopimusten maksimi korkoa

Nykyinen korkokatto rajoittaa maksimi koron määrän 20% tasolle. Lisäksi luotoista voidaan periä vuositasolla enintään 150 euroa muita kuin korkokuluja. Näin todellinen vuosikorko pienemmissä lainoissa voi ylittää reilusti 20% tason myös nykyisellä korkotasolla.

 

Korkokatto ei kuitenkaan koske vanhempia luottosopimuksia, kuten joustoluotto sopimuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi vanhalla joustoluotto sopimuksella voidaan lain mukaan periä myös yli korkokaton kustannuksia, kunhan luottosopimusta ei uusita.

 

Vanhat luottosopimukset kannattaa kilpailuttaa korkokaton takia. Hyvä tapa on kilpailuttaa säännöllisesti esimerkiksi kerran vuodessa kaikki vakuudettomat lainat, sillä lainan voi maksaa aina etuajassa takaisin - mikäli tilalle löydetään edullisempi vaihtoehto.

 

Lainaa netistä nopeaan lainan tarpeeseen  

Lainaa netistä voidaan hakea 500 - 60 000 eurolle. Usein pikavipistä puhuttaessa puhutaan alle 10 000 euron lainasta, jossa ei ole vakuuksia. Pankkien tarjoamissa alle 10 000 euron lainoissa riittää yksi henkilötakaaja, joten lainaan ei tarvita muita takaajia.

 

Kun lainaa nostetaan 1 000 - 10 000 euroa pankista, nostetaan lainaa usein nopeisiin tai äkillisiin laina tarpeisiin. Suosittuja käyttökohteita lainalle ovat laskujen maksu, luottokorttivelan poismaksu, kodinkoneiden hankinta, ulkomaille matkustaminen ja verkkoshoppailu. Lisäksi lainaa nostetaan harrastuksiin, auton hankintaan ja pieniin kodin ja mökin remontteihin. Koska vakuudetonta pikavippiä voidaan käyttää joustavasti, moni käyttää lainaa useampaan kuin yhteen käyttökohteeseen.

 

Nopea nettilaina tilille jopa samana päivänä  

Lainaa netistä ilman vakuuksia haetaan nopeuden ja joustavuuden takia. Lisäksi kilpailuttamalla korot voidaan lainaa saada nykyään pankista edullisella alle 10% korolla.

 

Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa, sillä lainaa varten riittää perustiedot hakijasta ja laina tarpeesta. Liitteitä ei vielä hakemukseen tarvita, sillä ne voi toimittaa pankille jälkikäteen ennen maksua tilille. Laina voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Yleensä pankit maksavat pikavipin tilille muutamassa päivässä.

 

Älä nosta pikavippiä turhaan tilille

Vaikka pikavippiä ja vakuudettomia lainoja voi saada pankista enemmän kuin aito rahantarve on, ei lainaa kannata nostaa koskaan turhaan tilille. Ennen lainan nostamista kuluttajalla tulisi olla mietittynä tarkkaan järkevä käyttökohde lainalle ennen nostoa tilille.

 

Vakuudeton laina pitää aina maksaa takaisin. Vaikka pankit tekevät hakijan maksukyvystä analyysin, on lainan nostaja aina parhaiten selvillä omasta maksukyvystä. Lainaa ei tule koskaan nostaa käyttöön, mikäli sen takaisinmaksu epäilyttää.

 

Lainaa voidaan nostaa myös pienempi nostomäärä. Moni kuluttaja saa pankista lainatarjouksen pienemmälle euromäärälle, mitä alunperin haettiin. Mikäli pyydetty lainasumma eroaa merkittävästi pankin tarjoamasta lainamäärästä, eivät pankit välttämättä edes anna lainatarjousta. Tällöin hylätty lainapäätös johtuu siitä, että pyydetty lainasumma on liian iso.

 

Arvioimalla omaa maksukykyä realistisesti voidaan löytää sopiva pikavippi tai kulutusluotto. Kun lainasumma on oikein mitoitettu, ei lainan takaisinmaksu aiheuta ongelmia. 

Kilpailuta pankit ennen lainan nostoa

Kilpailuttamalla korot ja pankit selvitetään, mistä saadaan edullisin korko lainaan. Lainan korko vaikuttaa suoraan takaisin maksettavaan summaan, sillä kalliimmassa lainassa suurempi osa maksuista kohdistuu kuluihin.

 

Nostamalla edullisempaa pikavippiä saadaan maksuerän suuruus alaspäin, joka helpottaa myös lainan takaisinmaksusta.Lainojen vertailu kannattaa, sillä pankkien lainan korko vakuudettomissa luotoissa vaihtelee paljon. Pankit tarjoavat lainaan asiakaskohtaista korkoa. Kilpailuttamalla yhdellä hakemuksella eri pankit selvitetään nopeasti, mitä korkoa eri pankit tarjoavat hakijalle.

 

Lainojen vertaileminen on maksutonta ja ei sido mihinkään lainapalvelussa. Koska vertailu säästää kuluissa, kannattaa kaikki vakuudettomat lainat kilpailuttaa ennen nostoa tilille. Myös vanhat luottosopimukset kannattaa kilpailuttaa, sillävakuudettoman lainan voi Suomen lain mukaan maksaa milloin vain takaisin ilman erillistä ilmoitusta.