Mistä voi saada rahaa nopeasti äkilliseen rahantarpeeseen?

Kuva:

MAINOS - BANDORA.FI -

Auto on hajonnut, keittiö tarvii remonttia, uutta työpaikkaa ei voi ottaa vastaan ennen kulkuvälineen ostamista.. Kuulostaako tutulta? Äkillinen rahantarve yllättää meidät kaikki jossain kohtaa elämässämme. Onneksi kuitenkin on olemassa paljon vaihtoehtoja sille, kuinka rahaa pystyy saamaan lyhyelläkin varoitusajalla. 

Monia meistä on opetettu siihen, ettäsäännölliset ja vakaat tulot luovat turvaa ja se onkin aivan totta. Rahaa voi kuitenkin saada myös nopeasti lyhyelläkin varoitusajalla. Elämäntapoja on myös monia, kuten tekemällä paljon erilaisia töitä ja sen jälkeen lomaillen useamman kuukauden.

On olemassa eri keinoja, joilla rahaa saa nopeasti äkilliseen rahantarpeeseen. Lue parhaimmat vinkit alta ja ota keinot käyttöön vaikka jo tänään.

1. Vuokraa omaisuuttasi

Emme välttämättä edes tule ajatelleeksi sitä, kuinka montaa asiaa voisimme  vuokrata ja sitä kautta saada lisätienestiä. Varsinkin tähän tarkoitettujen lainaamissovellusten kautta on esimerkiksi veneen vuokraaminen helppoa ja mutkatonta. Omistit sitten höyrypesurin, veneen, siirrettävän paljun tai urheiluvälineitä, voi niiden vuokrauksella saada lisätienestiä aikaan.

2. Tyhjä tila käyttöön

Omistatko esimerkiksi vanhan navetan, onko autotallisi tyhjillään tai pidätkö taukoa vuokrahuoneistosi käytöstä? Monet etsivät joko talvisäilytyspaikkaa tai esimerkiksi harrastetiloja omille harrastuksilleen, jolloin tyhjistä vuokratiloista voi olla puutetta. Mieti, voisitko vuokrata välillä omaa mökkiäsi, tarjota talvisäilytyspaikkaa tai jotakin muuta?

3. Pienen lainan ottaminen

Ehdottiko ystäväsi kesälomareissua ulkomaille, mutta palkkanauhasi ei ole vielä ehtinyt tulla? Pienen lainan ottaminen jotain äkillistä menoa varten voi olla joskus oiva ratkaisu rahoitusongelmaan. Pankkilainaa helpompi ja nopeampi ratkaisu voi ollanopea pikavippi, jolloin rahat voi saada omalle tilille jopa kymmenien minuuttien aikana. Lainaa kannattaa kuitenkin aina ottaa vain harkiten.

4. Lisätyö tuo tienestejä

Oletko vakituisessa työssä, mutta pystyisit sen lisäksi tekemään pieniä lisätöitä? Esimerkiksi tuplapalkkaiset työvuorot, lisätyövuorojen pyytäminen nykyiseltä työnantajaltasi, pätkätyöt toisessa työpaikassa tai harrastuksiin liittyvät lisätienestit vapaa-ajalla luovat helpon tavan tienata ylimääräistä sukanvarteen.

5. Myy tarpeetonta omaisuutta

Lähes jokaisella kertyy tavaraa kuin huomaamattaan kotiin. Kaikilla toki ei kun konmaritus ja minimalisti on ollut pinnalla jo muutaman vuoden, mutta yleensä kaappitilat ovat täynnä tai tavaraa ja vaatetta on liiaksi. Nyt olisi oiva hetki myydä tarpeeton tavara, sillä siitä kertyy kuin huomaamatta rahaa. Jos aikaa ei ole liiaksi, on myös olemassa kirpputoreja, jotka hinnoittelevat kaiken puolestasi ja ottavat provision myynneistä.

6. Hyödynnä osaamisesi

Osaatko neulomisen jalon taidon? Jos taas ikkunoidenpesu tuntuu lasten leikiltä, ruohonleikkuri korjaantuu käden käänteessä tai lastenhoito on tuttua puuhaa, voit myydä omaa osaamistasi kelpo summalla. Laita palveluidentarjoamisilmoitus esimerkiksi kaupunkisi puskaradioon ja neuvottele hyvä hinta. Näin saat rahaa nopeasti ja kehityt samalla asiassa, jonka osaat.

Kokeile rohkeasti eri keinoja

Välillä elämässä on otettava riskejä. Oman osaamisen tarjoaminen muille, tavaran myyminen tai mökin vuokraaminen voi tuntua aluksi työläältä tai pelottavaltakin asialta, mutta ne ovat erinomaisia tapojatienata rahaa. Mikään ei kuitenkaan muutu ellei itse ryhdy tuumasta toimeen. Sitä harvemmin kuitenkaan kannattaa jäädä odottelemaan.

Hyödynnä ympärilläsi olevaa tietoutta, kysy vinkkejä ja ole valmis työskentelemään lisärahan eteen niin voit myöhemmin palkita itsesi ruhtinaallisesti hyvästä työstä. Tämän lisäksi sijoittamalla rahat johonkin ne voivat poikia lisätienestejä tekemättä mitään, se vaan saattaa olla aikaa vievää puuhaa.

Usko itseesi ja tekemisiisi, tee töitä unelmiesi eteen sekä tartu tilaisuuksiin. Elämä on täynnä erilaisia vaiheita, rahaa on välillä enemmän käytettävissä ja välillä vähemmän. Ei kuitenkaan kannata jäädä tyytymään kohtaloonsa odottelemaan miljoonaperintöjä, vaan tarttua härkää sarvista!