Kannattaako hankkia 5G liittymä?

Vertaa 5G liittymät muutamassa minuutissa Puhelinliittymä.com palvelussa.
Vertaa 5G liittymät muutamassa minuutissa Puhelinliittymä.com palvelussa. Kuva:

MAINOS - PUHELINLIITTYMÄ.COM -

Liittymätarjoukset kannattaa tarkistaa ja puhelinliittymä vaihtaa aina aika-ajoin, koska uusia tarjoushintaisia puhelinliittymiä ilmestyy markkinoille tasaisin väliajoin. Suurimmat muutokset operaattorien liittymävalikoimassa ollaan nähty viimeisen kahden vuoden aikana, jolloin valikoimaan alkoi ilmestyä uuden aikakauden huippunopeita 5G liittymiä.

Tällä hetkellä operaattorit käyvät kovaa kilpailua 5G liittymien kohdalla ja 5G verkot laajenee jatkuvasti suurista kaupungeista kohti pienempiä.Puhelinliittymä.com sivustolta löytyy erittäin kattava vertailutaulukko, johon on koottu suosituimpien operaattorien huippunopeat 5G liittymät. Vertailutaulukosta on vaivatonta vertailla liittymien hintoja ja ominaisuuksia.

Ennen 5G liittymän tilaamista suosittelemme tarkistamaan operaattorin kuuluvuuskartasta, onko 5G verkko jo saatavilla omalla alueella. Lähes kaikilla suosituimmilla operaattoreilla 5G verkko toimii jo hyvin suurissa kaupungeissa, mutta ei vielä kata koko maata. Jos kartta näyttää vielä tyhjältä oman paikkakunnan kohdalla, kannattaa 5G liittymän hankintaa vielä siirtää.

5G liittymää ei kannata ostaa jo etukäteen, jos 5G verkko ei toimi omalla paikkakunnalla, sillä 5G liittymien hinta on vielä huomattavasti korkeampi kuin 4G liittymien. Jos 5G verkko on jo toiminnassa paikkakunnallasi, voit huoletta siirtyä 5G aikaan. 5G liittymät hyödyntävät aina 5G verkkoa mutta jos se ei ole saatavilla, siirtyy liittymä käyttämään 4G verkkoa.

Vertaa 5G liittymät ennen ostopäätöstä

5G liittymää hankkiessa kannattaa tutustua rauhassa eri vaihtoehtoihin, eikä ostaa liittymää hätiköiden. 5G liittymiä on saatavilla eri nopeuksilla ja ominaisuudet vaihtelevat eri liittymien kohdalla. Useimmat 5G puhelinliittymät ovat täysin rajattomia, vain netin ilmoitettu maksiminopeus muuttuu mutta puhelut ja tekstiviestit kuuluvat liittymän kuukausihintaan.

Ei välttämättä kannata hankkia sitä kaikista nopeimmalla nettiyhteydellä varustettua 5G liittymää, sillä liittymien kuukausimaksu on yleensä sitä suurempi, mitä nopeamman yhteyden liittymä tarjoaa. Tällä hetkellä halvimmat 5G liittymät toimivat 300 Mbit/s nopeudella ja maksavat noin 30€ kuukaudessa ja nopeimmat toimivat 1000 Mbit/s nopeudella ja hinta on noin 50€ kuukaudessa.

Vaikka uuden aikakauden huippunopeatpuhelinliittymät ovat ilmestyneet markkinoille, on useita erilaisia 4G liittymiä edelleen saatavilla. Tällä hetkellä kuitenkin kaikki nopeimmat liittymät ovat 5G liittymiä, jotka siirtyvät käyttämään 4G verkkoa, jos 5G verkko ei ole saatavilla. Jos haluat puhelinliittymän, joka tarjoaa yli 300 Mbit/s nopeuden, on ainoa vaihtoehto tällä hetkellä5G liittymä.

Operaattorit myyvät 5G liittymiä samankaltaisella tarjouksilla kuin 4G liittymiä, eli ensimmäiset 12-24 kuukauden ajan kuukausimaksu on tavallista pienempi, jonka jälkeen hinta nousee useamman euron. 5G liittymät kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti samalla tavalla kuin tähän asti 4G liittymät ennen tarjousjakson umpeutumista, jos ei halua maksaa täyttä hintaa.

5G liittymä vaatii sitä tukevan puhelinmallin

Ennen 5G liittymän hankintaa on hyvä tietää, että 5G verkkoon pääseminen vaatii myös uusinta 5G teknologiaa hyödyntävän puhelinmallin. Mikäli omistat useamman vuoden vanhan älypuhelimen, saatat joutua hankkimaan ensin uuden puhelimen. Vanhat puhelimet ei vielä pysty hyödyntämään uusinta 5G teknologiaa mutta onneksi 5G puhelimia löytyy jo hyvä valikoima.

5G verkko tarjoaa huomattavasti pienemmän viiveen kuin nykyinen 4G verkko, joten eron varmasti huomaa etenkin esimerkiksi pelejä pelatessa ja etäyhteyksissä. Mikäli asut 5G verkon alueella melko varmasti haluat jossain kohtaa päästä hyödyntämään nopeampaa verkkoa, joten puhelimen vaihto on loppujen lopuksi edessä joka tapauksessa.

Mikäli olet aikeissa hankkia 5G liittymän ja sitä tukevan puhelimen, kannattaa tässä kohtaa malttaa odottaa Black Friday viikonloppua. Silloin varmasti useimmat operaattorit ja verkkokaupat julkaisevat tavallista parempia tarjouksia myös puhelimista. Liittymätarjoukset kannattaa tarkistaa Puhelinliittymä.com palvelusta, johon kootaan operaattorien parhaat puhelinliittymä tarjoukset.