Mielipiteet

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Stubb ehti ensimmäisenä Lestijokilaaksoon”

Kuva: Mira Nieminen

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään tammikuun 28:s päivä armon vuonna 2024. Kun joulu on juhlittu läpi, vaaleihin on enää kuukauden verran. Siihen nähden kampanjointi on ollut vähäistä Lestijokilaaksossa, käytännössä sitä ei ole ollut lainkaan.

Itse en ole onnistunut bongaamaan ainoatakaan ehdokasta vielä Lestijokilaaksossa. Onko niin, että kampanjoiden vetäjät pitävät aluettamme jotenkin vähäpätöisenä ja pienenä? No ehkei kuitenkaan, mutta joka tapauksessa vielä ei ole toistaiseksi yksikään ehdokkaista tännepäin eksynyt.

Tänään siihen tulee muutos, kun Alexander Stubb astelee todennäköisesti leveän hymynsä kanssa kaupungintalon ovesta sisään. Tästä täytyy antaa iso kiitos taustajoukoille ja tietenkin Stubbille itselleen! Olisi sitten ensimmäisenä Kannukseen ehtinyt Olli Rehn, Jussi Halla-aho, Pekka Haavisto, Jutta Urpilainen tai kuka vaan presidenttikandidaateista, niin samat kehut olisin sanonut. Puoluekannalla ei minulle tässä ole mitään merkitystä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivottavasti Stubbin esimerkki innostaa muidenkin kampanjoiden taustoja tuomaan oman ehdokkaansa Lestijokilaaksoon. Lupaamme olla lehtenä paikalla raportoimassa tunnelmista, jos ja kun ehdokkaat tännepäin saapuvat.

Toki ymmärrän, että ehdokkailla on kiire ja eikä kauan ehdi yhdessä paikassa jututtaa ja tavata kansalaisia. Suomi on laaja maa ja kierrettävää on paljon. Silti uskoisin aika monen arvostavan ja jopa osin valitsevansa ehdokkaan senkin perusteella kuinka he näkyvät, edes pienen hetken, äänestäjän paikkakunnalla.

Mielenkiinnolla odotamme jatkoa kaikkien ehdokkaiden vaalivankkureille ja minne ne milloinkin kaartavat.

Sinniä kiertämiseen!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä