Pääkirjoitukset

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Paljon vai vähän investointeja?”

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Kannuksessa investoidaan juuri nyt hyvällä tahdilla. Valitettavasti korjausvelkaa on kuitenkin kertynyt aikaisemmilta vuosilta niin paljon, että tämän pitäisi olla vasta alkua.

Raasakan uusi koulu, Kunnaksen (Kitinkannus) laajennus, Rekiläntien päällystäminen, keskustan alueen kehittäminen, koirapuisto. Kaupungin ulkopuolisista hankkeista Pihla laajentaa Eskolan tehdastaan, esimerkiksi Ollikkalassa ainakin koirahalli on tuloillaan ja seurakunnassa kirkon saneeraussuunnitelmat etenevät.

Toki investointeja on tehty aiemminkin, ei sovi unohtaa Kitinkankaan alueen määrätietoisia investointeja osin yhdistysten hyvää yhteistyötä hyödyntäen ja pyöräteihinkin on viime vuosina panostettu kiitettävästi. Myös Ollikkalan kampukseen on investoitu viime vuosina erinomaisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mutta onhan näitä kohteita: lukio ja yläkoulu, päiväkodit, kirjasto, hallihanke, keskustan kehittäminen aseman suuntaan, monitoimitalo, Mutkalampi-Korvenkylän tie, Himangantie, lisää laadukkaita vuokrataloja, kaupungintalon saneeraus. Näin lonkalta muutamia kohteita mainitakseni, joten lobbausta valtiovallan suuntaan on syytä jatkaa.

Toivoa myös sopii, että yksityisellä puolella investointeja alkaisi tapahtua kiihtyvällä tahdilla, esimerkiksi keskustan liikehuoneistojen yleisilme on osin surullinen. Toki sielläkin valonpilkahduksia on verrattuna muutamaan edellisiin vuosiin. Kun julkinen investointi on ajantasaista keskusta-alueella, uskon yksityisen kyllä tulevan perässä. Toki sekin vaatii houkuttelua ja markkinointia kaupungin suunnalta.

Selasin Lestijokea 30 vuoden takaa. Silloinkin oli investointeja liikkeellä. Takalon uusi koulu, uusi liikenneympyrä, Kitinkannuksen rivitalot, uusi Alkon/Kelan liikehuoneisto, uimahallin ensimmäinen saneeraus, uusi Tukkimiehen tori, Partio-Jylhä avattiin käyttöön, Pouttu aloitti laajennuksen, kirkko maalattiin. Nuo hyppäsi ensimmäisenä silmään ja taisi siellä olla lukionkin laajennuskin jo esillä. Hyvä muistutus, että tahti oli jopa ainakin lukumäärältään hurjempi kuin nyt.

Toki investointeja täytyy tehdä järjen kanssa ja talous mielessä. Mutta ilman investointeja ei ole tulevaisuuttakaan. Ennuste vuodelle 2024: tasapainoilu talouden kanssa jatkuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyvää uutta vuotta!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä