Mielipiteet

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Lestijoki-lehti pääsi jouluksi kotiin!”

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Jouluksi kotiin on monen nuoren parin toive, kun he rakentavat tai muuttavat uuteen kämppään. Jotain samaa oli Lestijoen muutossa, kun siirryimme Valtakatua pitkin lähemmäksi koriaa kirkkoa.

Muutto on aina oma ponnistuksensa, niin myös toimitukselle. Mutta ilahduttavan jouhevasti se lopulta sujui. Toki täytyy myöntää, että välillä liikkuvia osia oli aika paljon, mutta kaikesta selvittiin. Edelleen muutto on hieman vaiheessa ennen kuin kaikki tavarat löytävät paikkansa. Mutta suurin urakka on takana!

Lestijoelle nykyinen OP:n kiinteistöön tulo on itse asiassa paluuta lehden alkujuurille. Vuonna 1976 perustetulle paikallislehdelle ensimmäinen varsinainen toimitus sijaitsi Osuuspankin talon alakerrassa. Sen jälkeen toimitus oli hetken aikaa vanhoissa Säästöpankin tiloissa, joissa nyt on thairavintola Kamchanod.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 1982 Lestijokilaakson Kirjapaino Oy osti Kannuksen kirkon vieressä sijainneen Kulmala-nimisen kiinteistön. Rakennus on edelleen paikallaan ja on se on saanut uuden elämän yksityisomistuksessa.

Vuonna 1986 Lestijokilaakson Kirjapaino Oy osti entiset kunnanlääkärin tilat Kannuksen kaupungilta. Kiinteistö vapautui Metsäntutkimuslaitoksen Kannuksen tutkimusasemalta. Tuolloin lehti oli kauimpana herran nuhteesta eli kirkosta. Nyt kiinteistö on asuinkäytössä ja sen omistaa asunto-osakeyhtiö Mediapuisto.

Vuonna 1999 Lestijoki siirtyi KOP:n entisiin tiloihin, jossa se oli pisimpään sen olemassa olon aikana eli 24 vuotta. Hienoa oli, se että kiinteistöön löytyi uusi omistaja, kun Kukkatalo Ruusunen osti sen. Kaupan myötä tilat saavat uuden elämän ja remontti on jo alkanut. Se on erittäin positiivinen asia kaupungin elävyydenkin takia.

Lestijoen paikat ja omistajat ovat vaihtuneet vuosien myötä, mutta yksi on pysynyt. Kiinnostus paikallisiin ihmisiin, uutisiin ja ilmiöihin pysyy!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusien tilojen avajaisia ja avoimia ovia vietetään 25.tammikuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä