Mielipiteet

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Kannus paketoi oman joululahjansa”

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Rekiläntien kunnostaminen on ollut esillä Kannuksessa niin kauan kuin muistan. Roikola-Rekilätie eli yhdystie numero 18073 on ollut varsinkin rospuuttokaudelle erittäin heikossa kunnossa. Jo vuonna 2008 Yliviirteen Kyläyhdistys vaati nettiadressissa Rekiläntietä kuntoon.

Tien kunnostaminen ja päällystäminen on tärkeää autoilijoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden turvallisuuden takia, mutta se on tärkeää myös tien varrella olevien yritysten kannalta. Rekiläntiellä kulkee puu- ja sorarekkoja, maito- ja teurasautoja, traktoreita kärryineen, hevoskuljetusautoja ja muita kuljetusajoneuvoja. Tarve on ollut ilmeinen päällystykselle.

Katseet kohdistuvat valtiovaltaan ja Ely-keskukseen.

Ongelmana on ollut raha. Seteleitä ei ole tippunut valtiovallalta, vaikka yritystä on eri tahoilla ollut. Myös kaupungin aktiivisuus ja vaikutusyritykset alueen kansanedustajiin ja Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukseen ovat olleet laajoja mutta tuloksettomia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päättää vuosittain budjetin lisäyksistä eli niin sanotuista joululahjarahoista eri hankkeille. Rekiläntie on ollut kannuslaisten joululahjalistalla, mutta ilman vastakaikua. Myöskään ELY-keskuksen suunnitelmista on ollut turha odottaa kunnostushankkeelle seteleitä, kun niitä ei ole tahtonut näkyä muutenkaan mihinkään Lestijokilaaksossa.

Kannus kyllästyi lopulta ja teki oman lahjansa. Näin saadaan mitä halutaan. Valtuusto päätti budjetissa varata rahat ja nyt on Rekiläntien kunnostus alkanut.

Tienkäyttäjille ei ole merkitystä mistä rahaa tulee. Se riittää, että tie on kunnossa. Kaupungille rahoituksella on iso merkitys. Onko suuntaus tulevaisuudessa se, että kaupungit ja kunnat laittavat vähiä ropojaan jatkossa entistä enemmän tieosuuksiin, joihin rahoitus pitäisi tulla Ely-keskukselta.

Rekiläntien kunnostus oli ehdottomasti hyvä päätös. Jatkossa on kuitenkin selviö, ettei kaupunki voi olla kaikkia tienpätkiä uusimassa. Tarvetta nimittäin on koko ajan enemmän. Jokainen tietää alueelta useita tieosuuksia, jotka tarvitsisivat kipeästi uutta pintaa. Katseet kohdistuvat valtiovaltaan ja Ely-keskukseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä