sunnuntai 1.8.2021 | 04:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hermanneja ja Hermanskoja – Nuorisoseuraveteraaneja huomioitiin Toholammin Hirvikoskella

Kaisa Suomala
Ke 21.7.2021 klo 20:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nuorisoseuraliikkeessä mittavan elämäntyön tehneillä nuorisoseurajärjestön konkareilla on liikkeessä oma osasto, Hermannikilta. Entiset nuorisoseuralaiset auttavat ja tukevat nykyisiä nuorisoseuroja.

Suomen Nuorisoseurojen Liitto on myöntänyt Hermannin ja Hermanskan arvonimiä vuodesta 1960 alkaen. Arvonimiä on myönnetty lähes 5 000 henkilölle.

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseuran uudet Hermannit ja Hermanskat saivat arvonimensä ja merkkinsä Hirvikosken maaseutuhotellissa Toholammilla lauantaina.

Kulttuurineuvos, entinen Ukko-Hermanni eli Hermannikillan puheenjohtaja Jorma Aro muisteli tilaisuudessa killan innoittajaa. Hermannin nuorisoseura oli aikoinaan aito, vilkas nuorisoseura Helsingissä Hermannin kaupunginosassa, ja seuran puheenjohtaja Aleksanteri Salava tapasi Helsingin keskustassa kävellessään nostaa vastaantulijoilleen hattuaan ja toivottaa ”Tervetuloa Hermannin Nuorisoseuraan!”

Lausahdus löysi tiensä Väinö Linnan Tuntemattomaan sotilaaseen ja romaanista tehtyihin elokuviin.

Hermannin nuorisoseuran toiminta hiipui 1900-luvun alkupuolella mutta se perustettiin uudelleen vuonna 2014. Aulis Kopsala Toholammilta kuuluu seuran hallitukseen ja toimii Hermannikillan sihteerinä. Valtakunnallisen killan puheenjohtaja on Kälviällä syntynyt, Rovaniemellä asuva Heikki Tuomi-Nikula.

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseurassa aloittaa elokuun alusta uusi toiminnanohjaaja Jonna Kastel-Klapuri.

#