lauantai 4.7.2020 | 11:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulupuu on rakennettu – Toholammilla kerätään joululahjoja kirjastossa, Kannuksessa kirppiksellä

Kaisa Suomala
Ti 26.11.2019 klo 09:55 | päivitetty to 15:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Toholammin yhdistys, Soiten Lestijokilaakson perhetukipalvelut ja lastensuojelu sekä Toholammin kirjasto ovat lyöttäytyneet yhteen keräämään joululahjoja vähävaraisten lapsiperheiden lapsille ja nuorille.

MLL:n ideoimassa keräyksessä lahjojen välityspiste on kirjastossa oleva joulupuu. Se tuotiin paikalle perjantaina 22. marraskuuta ja keräys jatkuu 4. joulukuuta asti.

– Lahjoittaminen on helppoa: ottaa vain puusta pakettikortin, hankkii ja paketoi lahjan ja tuo paketin kortin kanssa kuusen alle, selvittää Laura Remesaho MLL:sta.

Pakettikortissa lukee lahjan saajan sukupuoli ja ikä. Tiedot pakettikortteihin on saatu perhetukipalveluista, joiden työntekijä hakee lahjat kirjastosta ja toimittaa ne perille. Saajat ovat Toholammin alueelta, eli apu on paikallista.

Lahjojen tulee olla uusia ja valmiiksi paketoituja.

– Samaan pakettiinhan voi kääriä useampiakin tavaroita, esimerkiksi lelun tai muun lahjatavaran, vaatteen ja karkkia, Laura Remesaho vinkkaa.

Myös Kannuksen MLL järjestää jo perinteeksi käyneen joulupuu-keräyksen. Sen yhteistyökumppani ja lahjapuun sijoituspaikka on Kylänraitin kirppis.

#