perjantai 25.9.2020 | 17:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Nimipäivä torstaina: Eläinrakkaan Sylvia Fingerroosin hevoskesä vaihtuu Takalon eskariin Kannuksessa

Torstai 8.8. Sylvia, Silva, Sylvi

Kaisa Suomala
To 8.8.2019 klo 09:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sylvia Fingerroosin elämään kuuluu uusia ja mukavia asioita. Noin viikko sitten kotiin on muuttanut kaksi uutta lemmikkiä, gerbiilit Luru-Matti ja Nipsu. Nipsu on isoveli Eemelin, Luru-Matti Sylvian, ja hän on saanut itse keksiä sille myös nimen.

Sylvia tietää myös, mitä hänen oma etunimensä tarkoittaa.

– Metsää, hän sanoo.

Erja-äidin mukaan Sylvia on Sylvian ”oma” nimi, kaunis, perinteinen ja sopivan harvinainen – se ei tule jokaisella vastaan. Sylvian muut etunimet, Alma Tellervo, tulevat vanhempien suvuista.

Gerbiilejä viisivuotias Sylvia ehti toivoa lemmikiksi parisen vuotta ennen kuin ne tulivat viisihenkisen perheen – siihen kuuluvat myös vanhempi isoveli Johannes ja isä Pekka – ja Vappu-koiran kaveriksi.

Ratsastus on Sylvialle tärkeä harrastus, ja sekin on melko uutta. Hän alkoi käydä Ojamäen tallilla Ainalissa keväällä, ratsastustunneilla ja heppakerhossa, jossa hevosia on saanut silitellä ja hoitaa. Se on mieluista. Kesään ovat kuuluneet myös kavereiden kanssa leikkiminen ja uiminen, yökyläily mummojen luona ja matka Ähtärin eläinpuistoon.

– Kävin katsomassa pandoja, ihan oikeita.

Mitä kotona on kiva tehdä?

– Hepoilla tykkään leikkiä, Sylvia kertoo.

Seuraava uusi asia koittaa muutaman päivän päästä, maanantaina.

– Menen eskariin, Takalon eskariin. Kävin tutustumassa sinne keväällä.

Eskari ei jännitä yhtään vaan Sylvia Fingerroos odottaa sitä pelkästään iloisin mielin. Koulurakennus on tuttu, koska se on äidin työpaikka ja Eemeli on siellä myös koulussa. Lisäksi eskariin on tulossa paljon ennestään tuttuja kavereita: osa heistä asuu lähellä, osa on ollut päivähoidossa samassa päiväkodissa, jossa Sylvia on vielä tämän viikon loppuun.

Sylvia paljasta odottavansa eskarista eniten lukemaan opettelemista. Miksi hän halua oppia lukemaan?

– Koska se on hauskaa!

info

Sylvia

Sylvia on yhdistetty usein Silviaan, joka on latinankielisen Silviuksen sisarnimi. Nimien taustalla on latinan silva, joka tarkoittaa ’metsää’. Jumalaistarustossa Rhea Silvian kerrotaan olleen Rooman perustajien, Romuluksen ja Remuksen, äiti.

Toisaalta Sylvia on myös kerttulintujen tieteellinen suvun nimi, mikä näkyy tutussa Sylvian joululaulussa.

Sylvian, Sylvin ja Silvan nimipäivää vietetään meillä 8. elokuuta.

Sylvia on ollut erityisen suosittu Suomessa jälkimmäisenä etunimenä 1910–1920. Ajan muotinimi otettiin ensimmäisen kerran Suomen almanakkaan vuonna 1908.

Lähde: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus www.kotus.fi

#