Löytöretki kauniiseen Islantiin: Vinkkejä suomalaisille seikkailijoille

Suomalaisille matkailijoille, jotka rakastavat luontoa ja seikkailua, Guidetoiceland on todella hyvä työkalu. Heidän kauttaan voit varata kaiken tarvittavan ikimuistoista Islannin reissua varten.

Islanti tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia, kuten jäätiköitä, tulivuoria ja kuumia lähteitä. Kun suunnittelet matkaasi, mieti kaikki olennaiset matkustusasiakirjat ja vakuutukset. Parhaat ajat vierailla Islannissa ovat kesäkuukaudet, jolloin päivät ovat pitkiä ja sää on suotuisampi. On hyvä myös huomioida Islannin vaihtelevat sääolosuhteet. Tarkista etukäteen sääennusteet ja varaudu vaihteleviin lämpötiloihin.

Matkustaminen Islantiin ja siellä liikkuminen

Islantiin pääsee helposti lentämällä, ja useimmille suomalaisille matkailijoille saapuminen tapahtuu Reykjavíkin kansainväliselle lentokentälle. Lentokenttäkuljetukset ovat hyvin hoidettuja, mutta autonvuokraus on suosittu vaihtoehto, joka tarjoaa vapautta tutkia saarta omaan tahtiin. Islannissa ajaminen voi olla vaativaa, erityisesti talvella, joten on tärkeää olla tietoinen paikallisista liikennesäännöistä ja -olosuhteista. Julkinen liikenne on rajoitettua maaseudulla, joten vuokra-auto voi olla käytännöllisin tapa liikkua.

Reykjavikin lentokentällä on hyvät palvelut, kuten matkatavarasäilytys, autovuokraamot ja valuutanvaihto. Jos et halua vuokrata autoa, voit harkita liikkumista linja-autoilla tai tilaamalla yksityiskuljetuksen. Reittibussit kulkevat suurimpien kaupunkien ja suosittujen nähtävyyksien välillä. Erityisesti ympyräreitin varrella olevat kohteet ovat hyvin saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Kannattaa suunnitella reitti etukäteen ja varata liput ajoissa.

Pakkaaminen Islannin sääoloihin

Kun suuntaat Islantiin, pakkaaminen vaatii hieman suunnittelua. Sää voi vaihtua nopeasti, joten kerrospukeutuminen on avainasemassa. Ota mukaan vedenpitäviä ja tuulenpitäviä vaatteita sekä tukevat kengät luonnossa liikkumista varten. Kevyempi pakkaaminen onnistuu valitsemalla monikäyttöisiä vaatteita ja välttämällä ylimääräistä tavaraa. Jos aiot viettää aikaa ulkona, muista pakata myös hyvät vaelluskengät ja reppu päiväreissuja varten.

Muista pakata myös aurinkosuojatuotteita, sillä vaikka Islannin ilmasto on viileä, auringon UV-säteily voi olla voimakasta erityisesti kesällä. Hattu, aurinkolasit ja aurinkosuojavoide ovat tärkeitä mukaan pakattavia. Islannissa on myös paljon hyttysiä tietyillä alueilla, joten hyttyskarkoite voi olla hyödyllinen lisä matkatavaroihisi. Pieni ensiapupakkaus, jossa on laastareita, särkylääkkeitä ja muita perustarpeita, on aina hyvä olla mukana matkalla.

Vuoristomajat ja kuumat lähteet

Islannin majoitusvaihtoehdot ovat monipuolisia. Voit valita hotellin tai boutique-majatalon mukavuuden vuoksi tai kokeilla jotain erikoisempaa kuten vuoristomajaa tai mökkiä luonnon keskellä. Guesthouse-majoitus ja bed & breakfast -paikat tarjoavat kodikasta tunnelmaa ja mahdollisuuden tutustua paikallisiin asukkaisiin. Erityisesti kuumat lähteet ovat Islannissa suosittuja. Voit rentoutua geotermisissä kylpylöissä tai etsiä luonnonlähteitä, joissa kylpeminen on unohtumaton kokemus.

Miten Islanti ja Suomi eroavat matkakohteina

Vaikka sekä Islanti että Suomi tarjoavat upeita luontoelämyksiä, niillä on omat erityispiirteensä. Suomalainen saunakulttuuri on tunnettu ympäri maailmaa, kun taas Islannissa kuumat lähteet ovat tärkeä osa paikallista elämää. Kummassakin maassa on ainutlaatuiset maisemat. Suomessa voit nauttia järvistä ja metsistä, kun taas Islannissa sinua odottavat jäätiköt ja tulivuoret. Myös ruokaelämykset eroavat toisistaan, sillä islantilainen keittiö tarjoaa enemmän lampaanlihaa, kun taas perinteinen suomalainen keittiö keskittyy marjoihin, kalaruokiin ja riistaan.