Viisi yleisintä syytä miksi ihmiset hakevat henkilökohtaista lainaa

Kuva:

MAINOS -

Kulutus- ja joustoluotot ovat tuttuja kaikille suomalaisille. Jos niitä ei olla itse haettu, niin niistä ollaan taatusti kuultu tai tiedetään joku läheinen, joka on joutunut turvautumaan henkilökohtaiseen lainaan. Lainan hakeminen ei olekaan enää mikään hävettävä asia, vaan hyvin tavallinen osa elämää, etenkin asunnonostossa.

Yleisesti kuitenkin henkilökohtaiseksi lainaksi käsitetään lainat, joita tarvitaan pienempiin ja akuutteihin tilanteisiin. Tänä päivänä kuitenkin syitä lainan hakemisen takana on useita, joskin yleisimmät niistä ovat listattuna alla. 

1. Kodin remontointi tai sisustaminen

Kodin remontit ja sisustaminen voivat olla joillekin jokavuotista puuhaa tai tarve sille voi tulla vastaan kerran kymmenessä vuodessa. Oli kyse sitten kummasta tahansa, se voidaan rahoittaa lainarahalla. Harvalla meillä on kuitenkaan säästötilillä rahaa useampaa tonnia, jolla voisi esimerkiksi tehdä tarvittavan kylpyhuone- tai keittiöremontin. 

Yhtä lailla joustoluotto voi mahdollistaa unelmien kodin toteutumisen. Voit lainan turvin rakentaa vihdoin kotipihaan haluamasi uima-altaan tai palkata maisema-arkkitehdin muuttamaan sen haluamaksesi keitaaksi. Samaa voit tehdä myös sisällä ja uudistaa kaikki kodin pinnat sekä ostaa uusia sisustusesineitä tai verhoja lainarahalla.

2. Äkillinen tarve

Akuutti rahantarve on niin ikään yleinen syy lainan hakemiseen. Kallis kodinkone on voinut mennä rikki ja se pitäisi saada pikaisesti korvattua uudella. Jos säästöjäkään ei ole tarpeeksi, on parasta hakea lainaa, jota voidaan nykyään saada vain jopa muutaman sadan euron verran eli juuri sen verran kuin tarvitaan. Tällöin kannattaa tutustua netin nopeasti lainaa myöntäviin lainantarjoajiin, kutenVippi.fi -sivustoon. 

3. Koulutus tai etätyöskentely

Kouluttautuminen tarkoittaa tänä päivänä myös kuluja, koska koulunkäynti vaatii myös hankintoja. Niitä ovat muun muassa kannettava tietokone, kirjoja ja vaikkapa työpöytä kotiin. Opiskelijana niihin ei välttämättä ole varaa omilla tuloilla, jolloin taas kerran lainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi. 

Sama koskee etätyöskentelyä, jolla on lähes samat vaatimukset. Kotona lojuva tietokone ei välttämättä ole riittävä työntekoon ja täten tarve uudelle, tehokkaammalle koneelle voi syntyä, jotta työnteko kotona olisi mahdollisimman sujuvaa. Kummatkin tarpeet täytyisi saada toteutettua nopeasti, jolloin palkasta säästäminen ja myöhemmin ostaminen eivät tule kuuloonkaan.

4. Lainojen yhdistäminen

Jotkut ovat voineet hakea useampia lainoja ja haluavat yhdistää ne yhdeksi. Jotkut lainanantajat tarjoavat kyseistä palvelua ja tällöin se yhdistää eri tahoilta saadut lainat sekä tarjoaa edullisemman takaisinmaksusuunnitelman. Yhden lainan kulut ovat huomattavasti edullisemmat kuin kahden tai kolmen eri lainan.

5. Muuttuvat elämäntilanteet

Avioero, muutto uudelle paikkakunnalle tai lapsen syntymä ovat tilanteita, jotka voivat vaikeuttaa taloustilannetta. Etenkin avioeroissa voidaan joutua ostamaan aviopuolison osuus asumasta asunnosta, jos niin on päätetty. Se vaatii monesti lainarahaa. Yhtä lailla muuton jälkeen voit joutua ostamaan uusia huonekaluja tai maksamaan muuttopalvelusta, jonka kulut voivat nousta suuriin summiin.

Lainarahasta pikainen apu

Henkilökohtainen laina, haki sitä sitten pankista tai netistä, on oiva ratkaisu kaikkiin yllä oleviin tilanteisiin, jotka ovat yleisimpiä syitä sen hakemiseen.