Mielipiteet

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: Usko ihmiskuntaan on koetuksella

Joni Mäki-Petäjä Kuva: Mira Nieminen

Jälleen usko ihmiskuntaan on pahasti horjumassa, kun seuraa tiedotusvälineistä Israelin tapahtumia. Terroristijärjestö Hamasin raakalaismainen hyökkäys siviilejä vastaan on erittäin tuomittavaa. Kostonkierre tuntuu olevan loputon.

Venäjän itsevaltias Vladimir Putin on varmasti tyytyväinen, kun maailman katseet kohdistuvat Venäjän hyökkäyssodan sijaan Israeliin.

Itämerellä tapahtunut sabotaasi, jossa Suomen ja Viron välisen Balticconnector-merikaasukaasuputkea oli tahallisesti vaurioitettu, saa myös Putinille hymyn huulille. Vaikea kuvitella minkään muun tahon olevan tihutyön taustalla. Tekijät voivat toki olla mutkan kautta venäläisten palkkaamia. Kaikki on tietysti spekulaatiota.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oikeusvaltioissa, kuten Suomi ja Viro, asiat tutkitaan ensin perinpohjaisesti. Oikeusvaltioperiaatteita ei tosin Venäjällä ole totuttu kunnioittamaan ja nyky-Venäjällä viimeisetkin oikeusvaltioperiaatteiden rippeetkin ovat joutuneet romukoppaan.

Kaiken tämän takia on tärkeää, että Ukrainan asiaa ei unohdeta. Ei saa myöskään unohtaa niitä satoja suomalaisia vapaaehtoisia, jotka tekevät valtavan työn avustaakseen tavallisia ukrainalaisia. Ruokaa, lääkkeitä, vaatteita, työkaluja ja muita varusteita viedään koko ajan Kiovaan ja muualle Ukrainaan.

Teimme jutun, kun Jaakko Kolppanen kävi Ukrainassa avustushommissa. Iso kiitos kaikille niille, jotka omalta osaltaan tekevät niin täällä Suomessa kuin Ukrainassa vapaaehtoistyötä paremman tulevaisuuden puolesta.

Vaikka juuri nyt usko ihmiskuntaa kohtaan on koetuksella, tulee vielä sekin päivä, että rauha saa vallan. Toivoa ei saa menettää. Ilman toivoa meillä ei ole mitään.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä