Suunnitteletko kodin tai kesämökin remontoimista? Ota nämä asiat huomioon, niin säästät kustannuksissa

Kuva:

MAINOS -

Kevät on otollista aikaa toteuttaa kodin tai kesämökin remontti. Kevään valoisuus ja maan sulaminen saa monet innostumaan kodin uudistamisesta ja mökin kunnostamisesta. Huolellinen suunnittelu selkeyttää remontin etenemistä sekä auttaa säästämään remontin kustannuksissa.

Monen kesämökin omistajan haaveissa on saada mökille palju, lasitettu terassi, uusi laituri tai esimerkiksi nykyaikaisempi keittiö. Kenties kodin sisustamiseenkin kaivataan jotain uutta, kuten seinien maalausta, raikkaita tapetteja tai vaaleampaa sohvaa.

Tavaran toimituksissa on ollut viimeisen kahden vuoden aikana viivettä ja osasta remonttiin liittyvistä tuotteista on ollut jopa pulaa. Jos kotiin tai mökille kaipaa uudistusta, kannattaa aikataulujen ja tavarantoimitusten kanssa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Kun remontin budjetti alkaa olemaan selvillä ja hankintalista suunniteltuna, on aika miettiä, miten remontti ja suuremmat hankinnat rahoitetaan. Säästöjen varassa pystyy jonkin verran tekemään muutostöitä, mutta jos kyseessä on laajempi remontti, se vaatii usein ulkopuolisen rahoituksen.

 

Vertailemalla lainat ja materiaalit säästät kustannuksissa

Suunnitelmallisuudella ja kattavalla tuotteiden sekä palvelujen vertailulla pystyt säästämään remontin kustannuksissa. Kun olet hyvissä ajoin liikkeellä, ehdit selvittämään muun muassa, mistä saat materiaalit ja lainan edullisimmin.

Remonttia varten tarvittava laina kannattaa kilpailuttaa useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä, koska lainojen koroissa saattaa olla suuriakin eroja. Valitettavan usein lainan kilpailuttaminen kuitenkin jätetään tekemättä, koska remontin aloittamisen kanssa on kiire tai aika menee muihin remonttiin liittyvien asioiden hoitamiseen. Materiaalit sekä rakennusfirmat kilpailutetaan, mutta lainan kilpailuttaminen unohdetaan. Kilpailuttamalla myös lainan pystyy säästämään huomattavasti remontin kustannuksissa.

Lainavertailupalvelu VertaaLainaa.fi vertaa lainoja sekä kilpailuttaa lainat lainanhakijan puolesta, jolloin asiakkaan tehtäväksi ei jää muuta kuin sopivan lainan valitseminen. Tämä nopeuttaa edullisimman lainan löytämistä ja remontin aloittamista. Vakuudeton remonttilaina sopii hyvin monenlaisen remontin toteuttamiseen. Lainaa ilman vakuuksia tai takausta voi saada jopa 60 000 euroa.

 

Lainalaskurilla lasket, paljonko voit ottaa lainaa?

Remonttikulut saattavat helposti kasvaa liian korkeiksi, ellei tarkempaa budjettia ole suunniteltu. Kaikkien upeiden materiaalien edessä ajatus voi sumentua eivätkä remontin kulut pysy realistisina. Kannattaa jo ennen remontin aloittamista ja rahoituksen hakemista laskea Lainalaskuri.fi palvelun lainalaskurilla, miten valittu lainasumma ja laina-aika vaikuttavat lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Laskelmien perusteella saat arvion, kuinka suureen remonttilainaan sinulla on maksukykyä. Näin remonttikulut eivät pääse karkaamaan liian korkeaksi, kun sopivan kokoinen rahoitus on jo valmiiksi mietittynä.