tiistai 16.8.2022 | 03:24
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Eläinrakkaus ei sammu iän myötä: Kälviän Leporannan palvelukeskuksessa silitettiin tänään koiria, hevosta ja pässiä – katso myös video

Ti 24.7.2018 klo 17:00 | päivitetty to 10:35

Milja Keinänen

Tassut ja kaviot vilistivät tänään Kälviällä Leporannan palvelukeskuksen pihalla, kun paikalla järjestettiin kotieläintapahtuma.

– Tällaista halutaan järjestää senkin takia, että melkein kaikilla asukkaillamme on joskus ollut kotieläimiä, kertoo virikeohjaaja Minna Myllykangas.

Ja toden totta, asukkaiden eläinrakkauden huomaa. Moni syöttää Pekka-hevosta tottunein ottein, ja kahdeksanviikkoinen, vielä nimeämätön koiranpentu kiertää sylistä syliin.

– Hevoset ovat tuttuja eläimiä. Tyttäreni ratsastaa ja itse olen nuorempana ajanutkin hevosta, kertoo Pekkaa katseleva Maria-Inkeri Pesola.

– Mutta siitä on kyllä kauan aikaa!, naurahtaa Pauli Pesola vieressä.

Pekka-hevonen nimitettiin kotieläintapahtumassa arvokkaaseen tehtävään: Leporannan palvelukeskuksen kummihevoseksi. Se on aikaisemminkin ollut mukana Leporannan vahusten arjessa, ja tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Joka laskiaisena Pekka on kuljettanut ikäihmisiä hangella. Tällä kertaa hevosella ei kuitenkaan ajeta, vaan pihassa keskitytään sen silittelyyn ja herkkupalojen antamiseen.

– Pekka on valittu kummihevoseksi siksi, että se on niin rauhallinen tyyppi. Ei vähästä hätkähdä, kertoo hevosen kanssa paikalle tullut Mikko Uusimäki läheiseltä hevostilalta.

Pekka-hevosen lisäksi palvelukeskuksen asukkaita ilahduttivat Kälviän Toivosen kotieläinpuistosta paikalle tullut Hugo-pässi, Linta-kana ja koiranpentu. Myös virikeohjaaja Minna Myllykankaan Voitto-koira kierteli ihmisten paijattavana.

Myllykangas toteaa ilahtuneensa siitä, että niin moni asukkaista jaksoi tulla tapahtumaan paikalle, vaikka päivä on kuuma. Yhteensä Leporannassa on 46 asukasta, ja eläimiä tuli katsomaan melkein parikymmentä heistä.

Erityisen paljon ihasteluja sai osakseen eläinjoukkion nuorin, kahdeksan viikon ikäinen koiranpentu.

Seppo Kinnari pitelee hymyillen ihmisrakasta koiraa.

– Kyllä minulla on monta koiraa ollut elämäni aikana. Ja kissa on nytkin. Molemmista pidän kovasti, toteaa Kinnari.

Katso video suloisesta Hugo-pässistä kotieläinpäivässä:

Juttua muokattu 26.7. klo 10.35. Korjattu haastateltavan nimi oikeaan muotoon.

#