torstai 18.8.2022 | 20:38
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Keskipohjanmaan toimittajat testasivat Kokkolan uutta pakohuonetta, eivätkä saaneet mysteeriä selvitettyä – "Huoneissa viehättää jännitys ja pätemisen tarve"

Ti 3.7.2018 klo 16:05 | päivitetty ti 16:42

Milja Keinänen

Loppulaskenta alkaa, mutta toimittajat jumittavat edelleen yhden vihjeen kanssa.

–Kuolitte!, huudahtaa ovesta sisään astuva Escape Room Kokkolan pelinhoitaja.

Pakohuone on ilmestynyt vastikään Kokkolan Isokadulle ja Keskipohjanmaan toimittajat kävivät testaamassa sen. Huoneen takana on muutama henkilö, jotka halusivat tuoda Kokkolaan ryhmäyttävää, jännittävää ja kaikille sopivaa tekemistä.

Moni seikka pakohuoneen markkinoinnissa on mystistä: pelinhoitajat eivät esimerkiksi halua paljastaa nimiään eivätkä kasvojaan. Myöskään tarkkaa aukeamispäivää ei ole tiedotettu missään.

Kokkolan pakohuoneessa ideana on selvittää murhamysteeri etsimällä huoneesta vihjeitä. Pelissä eläydytään rikosta ratkaisevan poliisin rooliin. Myös muunlaisia pakohuoneita on olemassa: esimerkiksi vankila- tai kauhuteemaisia.

– Tulevaisuudessa meillä on suunnitelmissa tehdä ainakin Kokkolan historiasta ammentava peli ja perheystävällinen huone, kertovat pelinhoitajat.

Tämänhetkisen huoneen ikäraja on 13 vuotta. Ja syystä: aikuisellakin meinasi jännityksen tiivistyessä hiukan nousta verenpaine. Ensikertalaisille mysteerin selvittäminen oli yllättävän haastavaa, ja vaaran tunteeseen eläytyy yllättävän voimakkaasti.

Pakohuoneeseen mennään yleensä muutaman hengen ryhmissä: maksimimäärä Kokkolan pakohuoneeseen on kahdeksan ja ihanteellinen neljä tai viisi henkilöä. Mukana olevilla radiopuhelimilla viestitään pelinhoitajien kanssa ja täpärässä tilanteessa heiltä voi kysyä neuvoja.

Kokkolan pakohuoneessa vihjeitä täytyy uskaltaa etsiä ronskisti huoneen joka nurkasta, vaikka kukkaruukkujen ja roskisten kääntäminen vähän hirvittäisi.

– Huone on tarkoituksella haastava, ja olemmekin suunnitelleet tekevämme siihen useammpia vaikeustasoja. Tällä hekellä usein käy niin, ettei peliä päästä 45 minuutissa läpi, lohduttaa pelinhoitaja toimittajia, jotka eivät pääseet edes lähelle mysteerin ratkaisemista.

Pakohuoneet ovat niittäneet viime vuosina suosioita. Pelinhoitajat uskovatkin, että myös Kokkolassa niille on markkinarako.

– Pakohuoneissa viehättää jännitys ja pätemisen tarve. Jokainenhan haluaa onnistua ja olla hyvä, pelinhoitajat pohtivat.

– Erilaiset ryhmäleikit ja -pelit ovat jääneet vähemmälle, kun ei Kokkolassa ole enää keilahalliakaan. Urheilussa ihmiset ovat usein eri taitotasoilla, mutta pakohuoneeseen voivat osallistua kaikki, he jatkavat.

Katso video pakohuoneesta:

#