torstai 18.8.2022 | 19:14
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Tankarin kesäkahvilassa on jo täysi säpinä – Kokkolan Matkailun risteilyt aloitetaan 6.6. Kurkkaa video

Pe 25.5.2018 klo 07:00 | päivitetty pe 07:37

Minna Mustonen (KP)

Kokkolan edustan ulkosaaristo herää kevääseen noin viikkoa sisämaata myöhemmin. Luonnossa kevääseen hidas herääminen näkyy siinä, että puiden hiirenkorvat ovat ulkosaaristossa pienemmät eikä viheryys ihan ole vielä täyteen vauhtiin päässyt. Kevään hitaus ei kuitenkaan näy kesäkahvilan puolella, päinvastoin.

– Vaikka Jenny ei vielä risteilekään, meillä riittää kävijöitä. Saaressa ei ole vielä hellelukemiin päästy, mutta täällä on hyvä käydä viilentymässä. Lohen nousu on tuonut paikalle paljon vierailevia kalastajia muun muassa Kuopiosta ja Joensuusta saakka. Toistaiseksi on ollut vähemmän paikallisia huviveneilijöitä, kertoo Mika Peltoniemi tankarin kesäkahvilasta.

Kalastajien lisäksi majakkasaarella on pidetty muun muassa seurakunnan retriittiä.

Peltoniemen pariskunnalla alkaa kahdeksas kesä Tankarin kesäkahvilan pitäjinä. Vuodet eroavat paljolti toisistaan, tästä kesästä odotetaan vilkasta.

– Takana on kaksi huonompaa kesää, olisihan se jo aika tulla sellaisen erityisen vilkkaan kesän. Sitä odotetaan ja toivotaan, naurahtaa kahvilan pitäjä.

Kokkolan Matkailun järjestämät risteilyt Jenny-aluksella suuntaavat tankariin keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Juhannuksen jälkeen risteilyjä tehdään myös tiistaisin.

– Joka torstainen Jennyn päivämatka Köpmanholmeniin pysähtyy illalla Tankarissa, silloin meillä on suunnitelmissa lisätä savukalaa tarjontaamme. Myös pitsailtoja suunnittelemme perjantaille ja lauantai-illoille. Aina jotakin uutta pitää yrittää asiakkaillemme tarjota, kertoo Peltoniemi.

Kesän aikana Tankarin kesäkahvilassa työskentelee lähes koko Peltoniemen perhe.

#