lauantai 10.12.2022 | 10:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tulos tai tippuminen suomariin, Kannuksen Ura ja Haapajärven Pesä-Kiilat Ykköspesiksen pudotuskarsinnassa – Lauantaina uusi yritys Kannuksessa

Joni Mäki-Petäjä
Pe 19.8.2022 klo 16:09 | päivitetty pe 16:17

Kannuksen Uran loppukirin miesten ykköspesiksessä ei riittänyt pelastamaan sitä pois karsintapeleistä. Ura keräsi 24 pelistä yhtä monta pistettä ja sijoittui sarjassa 9:nneksi. Ura on siis paras joukkue nelikosta, joka joutuu karsimaan. Ura saa vastaansa paras viidestä - sarjassa Haapajärven Pesä-Kiilat. Toinen karsintapari on Ikaalisten Tarmo ja Alavuden Peli-Veikot.

Ura ja HP-K kohtasivat jo runkosarjassa neljästi. Voitot noista kohtaamisista ovat 2-2. Kevätkierroksella Ura hävisi niin koti- kuin vieraspelinsä. Kotona tuli käkättimeen 1-2 ja vieraissa 0-2. Roolit vaihtuivat syyskierroksella, kun ne mentiin Uran komennossa. Ura voitti vieraissa 2-0 ja kotonaan 1-0. Pisteet menivät siis Uralle 6-5.

Noilla peleillä ei juurikaan ole enää merkitystä, kun nyt lähdetään sarjaan. Yksittäisillä jaksovoitolla ei ole niin suurta merkitystä, kun vain voitot lasketaan. Ensimmäinen matsi on vasta lauantaina Kannuksessa, kun ukkosmyräkkä siirsi pelin keskiviikolta.

Ura lähtee kotietunsa ja sarjasijoituksensa turvin sarjajumboa vastaan ennakkosuosikkina, mutta karsintapelit ovat aina oma lukunsa. Pelit keikahtavat niissä usein siihen kumman henkinen kantti, kärsivällisyys ja oma taso pitävät paremmin. Myös paikallispelin luonne tasoittaa puntteja.

Sympatiaa ei enää tässä vaiheessa voi kokea. Nyt toinen putoaa.

Eetu Rekonen

Uran tehotilasto runkosarjassa

1. Tuomo Rautio ottelut 24 32 lyödyt+ 0 tuodut=32

2. Eetu Isohanni 24 10+19= 29

3. Joona Iivonen 24 3kunnaria+13+6=22

4. Teemu Hollanti 21 1+21 =22

5. Konsta Launonen 17 3+4+13=20

6. Juho Ammesmäki 17 1+18+0=19

7. Jan Hankala 23 2+1+15=18

8. Vili Ruuska 17 1+7+9=17

9. Eliel Koskela 21 2+2+12 =16

Ura päätti kauden nousujohteisesti ja peliesitys oli parempaa kuin kesäkuussa. Esimerkiksi pudotuspeleihin edennyt Puijo ei onnistunut tällä kaudella Uraa voittamaan. Uran notkahdukset tapahtuivat alkukaudella juuri Haapajärveä ja Alavusta vastaan. Kovin montaa ehjää peliä eikä täten kolmen pisteen ottelua ei Uralle tullut. Kolme kolmeen pisteen voittoa ja viisi kahden pisteen voittoa olivat Uran saldo. yhden pisteen vastustajalta Ura onnistui nappaamaan viidesti. Nollille jäätiin 11 kertaa.

Toiseksi eniten koko sarjassa ykköspesälle kärkilyöntejä tehnyt Teemu Hollanti ei ollut mukana runkosarjan päätösotteluissa sairastumisen vuoksi. Se saattoi olla se ratkaiseva asia, kun Ura hävisi niin Kouvolalle kuin Haminalle 0-2.

– Kyllähän runkosarja menee pettymyksen puolelle. Juhannukseen asti pelaamisemme oli haasteellista, oli loukkaantumisia, armeijaa ja taisihan siinä olla vähän koronaakin. Sympatiaa ei enää tässä vaiheessa voi kokea. Nyt toinen putoaa, kommentoi Uran pelinjohtaja Eetu Rekonen.

– Ainakin tuttu porukka tulee vastaan, kun neljästi on jo pelattu vastakkain, ja pelimatkat ovat lyhyitä, kuittasi Haminan Vallikentällä sunnuntaina Uran parhaana palkittu lukkari Joona Iivonen.

Viikonloppuna pelataan varmuudella lauantaina siis Kannuksessa ja sunnuntaina Haapajärvellä. Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona Kannuksessa. Tarvittaessa pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina Haapajärvellä ja sunnuntaina Kannuksessa.

Toinen tippuu suomensarjaan ja toinen säilyy Ykköspesiksessä. Se on nyt tulos tai ulos.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.