sunnuntai 2.10.2022 | 19:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ura venyi uuteen yllätykseen – “En ole ylimielinen, mutta olen helvetin tyytyväinen omaan pelaamiseen.”

Miska Miettinen
Ke 27.7.2022 klo 21:34 | päivitetty ke 22:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kahden edellisen pelin perusteella on vaikea uskoa sitä, että Kannuksen Ura painii miesten Ykköspesiksen hännillä.

Haminan Palloilijoista irronneen 2–1-kotivoiton perään Kuopiossa kaatui Puijon Pesis luvuin 2–1 (4–3, 3–4, 1–0). Hamina ja Kuopio kuuluvan sarjan kärkikolmikkoon.

Yksi tekijä Uran hyvän nykyvireen taustalla on etukenttäpelaaja Aleksi Rantala. Siirtotakarajan kynnyksellä Superpesiksen Koskenkorvan Urheilijoista tullut pelaaja varmisti keskiviikon juoksullaan Uralle ensimmäisen vuoroparin 3–4-voiton.

En ole ylimielinen, mutta olen helvetin tyytyväinen omaan pelaamiseen. Sisäpelissä ensimmäinen ottelu oli hakemista, mutta loput pelit on vedetty kovilla prosenteilla. Ja mitä enemmän on päästy pelaamaan, niin sen paremmin yhteispelin toimivuuden huomaa, Rantala virnisti.

Kolme juoksua tuonut 23-vuotias Rantala pelasi Koskenkorvalla kelvollista kautta, ja nyt Urassa on tarjolla monikäyttöiselle ja nopealle pelaajalle roolia etenkin sisäpelissä.

– Onnistumisiin ja vastuuseen olen tyytyväinen, vaikka sarjaporrasta alemmaksi tulinkin, ykköstilanteiden purkamisen erikoismies sanoi.

PuPe johti ensimmäistä jaksoa kolmen vuoroparin jälkeen 3–1 ja neljännessä vuoroparissa Rantalastakin (kl 8/11) tehtiin ykköspesälle kärpänen.

Sen jälkeen tapahtui ihmeitä. Kotijoukkue antoi Uralle peräkkäin peräti kolme juoksua harhaheittojen turvin, ja isäntien korttipakka näytti hajoavan ensimmäistä pallon karkaamista seuranneisiin aitojen ylitystöihin.

Vajaa kolmetuntinen ilta katkesi Uran tyrmäävään supervuoroparin ulkopeliin, ja Jan Hankalan tuomaan ja Vili Ruuskan lyömään voittojuoksuun.

– Nyt on ainakin fiilis hyvä. Tällaista se on, kun alkaa natsaamaan, pelinjohtaja Eetu Rekonen sanoi.

Ura on Vetelissä asuvalle Rantalalle tuttu organisaatio, ja hän treenasi joukkueen kanssa talvella. Kaikki tiesivät, mitä osapuolet siirrolta saavat.

– Jätkät olivat tuttuja. Ei tänne tuloa tarvinnut jännittää, pelaaja hymyili.

– Tulevaisuuden suhteen asiat ovat auki. Koskenkorvalta lähtiessä mietin, etten pelaa missään kesällä, vaan otan happea. Rekosen kanssa tuli juttua treeneistä, ja sitten päästiin hyvään sopimukseen. Mietin, että miksi en pelasi, Vetelissä asuva Rantala avasi.

Keskiviikon voiton arvoa nostaa se, että Uran kokoonpanosta puuttuivat sisäisen lyöjätilaston kakkonen Juho Ammesmäki (0+17) ja Touko Loukkola (0+10). Ura on ottanut kotiotteluista seitsemän ja vieraspeleistä yhdeksän pinnaa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.