sunnuntai 26.6.2022 | 17:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Lukkari Joona Iivonen johti Uran näytöstä – katso videolta joukkueen kapteeni Tuomo Raution ennakko-odotukset alkaneesta ykköspesiskaudesta

Juha Savela
La 14.5.2022 klo 19:27

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kannuksen Ura oli niin valmis kuin olla voi, kun miesten ykköspesiksen kausi käynnistyi lauantaina. Ehjän pelin sisällä ja ulkona tarjoillut Ura otti ansaitun 1–0 (3–3, 4–2)-voiton sarjan kärkikaksikkoon povatusta Puijon Pesiksestä.

Varsinkin ulkopelin osalta esitys oli priimaluokkaa. Näytöstä johti lukkari Joona Iivonen, joka veti vakuuttavan ensi-illan uuden kotiyleisönsä edessä. Viime kaudella superpesistä Hyvinkään Tahkossa pelannut Iivonen pisti vierasjoukkueen nätisti povitaskuunsa.

Iivosen näytöksessä koville joutuivat myös kirjurit. Peli piti kertaalleen keskeyttääkin, jotta tietokonepohjainen tulospalvelu saatiin ajan tasalle.

– Vahvuuteni on nopea tempopeli ja sitä pyrin nytkin toteuttamaan, Iivonen, 21, tuumasi pelin jälkeen.

Puijon pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen harmitteli pelin jälkeen ratkaisupaikoissa tulleita "aivopieruja ja merkkivirheitä", joiden syntyyn Iivonen merkittävästi myös vaikutti.

Toukokuussa Kannukseen muuttanut Iivonen on tullut Uraan ulkopelin avainpelaajaksi, mutta toisella jaksolla hän ehti kertaalleen tuomaan juoksunkin.

– Näin pääsi käymään. Se on kyllä harvinaista herkkua, varmaan kahden käden sormilla pystyy kauden tuodut juoksut osaltani laskemaan, Uran kakkospalkittu Iivonen myhäili.

Iivosen ohella Urasta löytyi iso joukko – käytännössä koko joukkue – onnistujia. Sisäpelin osalta siitä kertoo sekin, että kymmenen pelaajaa sai nimensä lyötyjen ja tuotujen listalle.

Kärkilyönneissä parasta jälkeä teki kärki Aleksi Patrikka 8/11. Patrikan, Konsta Launosen ja Eliel Koskelan ykköskärki löi vieraiden vastaavan osaston, mutta vielä suurempi ero Uran eduksi tuli kakkoskärjen vertailussa. Puijolla sitä ei käytännössä ollut, Uralla tilanteita loi koko orkesteri.

Toisella jaksolla se toi myös voiton, kun jokeri Juho Ammesmäki nosti tasoaan ja löi kolme ratkaisevaa pinnaa.

– Diesel käynnistyi hitaasti. Avausjakson jälkeen tosin tuntui siltä, että meneekö jo kuppi nurin vai ei, mutta sain sitten lopulta lyötyä ratkaisevia pinnoja, Uran parhaana palkittu Ammesmäki kertoi.

Tyytyväisenä avauspeliä paketoi myös pelinjohtaja Eetu Rekonen.

– Ilme oli hyvä ja aktiivinen läpi pelin. Tyytyväinen voi olla myös pelin tasoon. Kauden ennakkoarvioissa meidät oli rankattu sijalle 10, joten siitäkin sai lisää syttöjä. Ehkä tässä tuli nyt jonkinlainen myrskyvaroitus muille annettua, Rekonen sanoi ennakkorankingin kärkiryhmän kaadosta.

Itse asiassa Uralle oli tarjolla pelistä täysi pistepotti, mutta avausjakson lopussa Puijo esitti parastaan ja nousi neljännessä vuorossa kahden juoksun takaa tasoihin.

Ura pääsee seuraavaksi mittaamaan tasoaan sarjan suurinta suosikkia vastaan, kun se pelaa torstaina Lipon vieraana Oulussa.

– Ouluun voi lähteä luottavaisena. Jollain tapaa helpompaakin on suosikit kohdata heti sarjan alussa, kun nekin vielä hakevat peliään, Rekonen arvioi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.