torstai 18.8.2022 | 19:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alueella parin viime viikon aikana on todettu 570 tartuntaa "Kotitesti ei välttämättä havaitse virusmuunnosta"  – "Lievissäkään hengitystieinfektion oireissa ei tule liikkua kodin ulkopuolella"

Minna Mustonen
To 13.1.2022 klo 14:34 | päivitetty to 14:39

Koronaviruksen ilmaantuvuus jatkaa nopeaa kasvuaan Soiten alueella.

14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on juuri nyt 730 / 100 000 ja 14 vuorokauden tapausmäärä on 570 koronavirustartuntaa.

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa kaksi potilasta koronavirustaudin takia.

– Lievissäkään hengitystieinfektion oireissa ei tulisi liikkua kodin ulkopuolella. Etenkin rokottamattomien tai vasta yhden rokotusannoksen saaneiden tulisi hakeutua viipymättä ja hyvin lievissäkin hengitystieinfektion oireissa koronatestiin Soiteen, patistellaan Soitesta.

Runsaat tartuntamäärät aiheuttavat sen, että positiivisen koronatestituloksen saaneille ei enää voida soittaa Soitesta henkilökohtaisesti.

Tartunnan saaneille lähetetään tekstiviesti, jossa on lyhyet toimintaohjeet sekä ohjeistus, milloin tulee olla yhteydessä Soiteen.

Lisätietoa Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/naytteenoton-jalkeen/

Koronaviruksen kotitestausta suositellaan kaikille, joilla on hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää. Huomioitavaa on se, että koronaviruksen antigeeni-kotitestit eivät välttämättä tunnista omikronmuunnosta yhtä herkästi aiempiin variantteihin verrattuna, joten kotitesti suositellaan tehtäväksi uudestaan muutaman päivän kuluttua, mikäli hengitystieinfektion oireet jatkuvat.

Lisätietoa kotona tehtävistä koronatesteistä löytyy THL:n verkkosivuilta.

Väestön koronarokotukset etenevät hyvin Soiten alueella ja rokotuspisteillä rokotetaan ennätystahtia. Tämä on aiheuttanut ajoittain ruuhkaa Soiten rokotuspisteille. – Suosittelemme hyödyntämään koko rokotuspäivän pituuden ruuhkan välttämiseksi. Rokotuspäivän loppuosa ja loppuviikko ovat yleensä rauhallisempia aikoja käydä ottamassa rokote. Rokotuspaikalla tulee käyttää kasvomaskia ja noudattaa turvavälejä, vinkataan Soitelta.

Soitelta vedotaan rokottamattomiin sekä vajaan rokotesuojan omaaviin, että rokotuksiin hakeuduttaisiin mahdollisimman pian.

Koronarokotusten ottaminen on erityisen tärkeää nyt, kun tehokkaasti leviävää omikronia esiintyy alueella, sillä rokote suojaa etenkin koronaviruksen vakavalta tautimuodolta.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.