torstai 18.8.2022 | 19:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Etätyösuositus jatkuu Soiten alueella maaliskuun loppuun saakka – Aluehallintoviraston päätös rajoituksista voi mennä ensi viikkoon

Päivi Savela, Vili Ruuska
Ke 12.1.2022 klo 11:47 | päivitetty ke 16:56

Etätyösuositus jatkuu Soiten alueella maaliskuun loppuun saakka. Suosituksen antoi alueellinen viranomaistyöryhmä, joka kokoontui tiistaina arvioimaan alueellista tilannekuvaa ja suosituksia.

Koronaviruksen omikron-muunnoksen myötä koronavirustartunnat jatkavat nopeaa kasvuaan Soiten alueella.

Viranomaistyöryhmä on antanut Aluehallintovirastolle esityksen, joka koskee 10 henkilön kokoontumisrajoitusta sisätilojen yleisötilaisuuksissa. Lisäksi se esittää tartuntalain pykälän 58d soveltamista Soiten alueella. Kyse on pykälästä, jossa annetaan määräyksiä terveysturvalliseen toimintaan.

Keskipohjanmaan saamien tietojen mukaan selvitystyö on käynnissä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa. Päätöksen tekeminen menee todennäköisesti ensi viikon puolelle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottikin keskiviikkona kello 16:n jälkeen valmistelevansa uusia rajoituspäätöksiä neljän sairaanhoitopiirin alueelle. Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiiriä koskevat mahdolliset päätökset annetaan aikaisintaan perjantaina 14.1. Ne tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueelliset koronatyöryhmät ovat esittäneet alueilleen uusia rajoituksia. Niiden valmistelua jatketaan aluehallintovirastossa sairaanhoitopiirien lausuntojen jälkeen. Pirkanmaalle ei ole tällä hetkellä valmisteilla uutta rajoituspäätöstä.

Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 19.1.2022 arvioimaan tilannetta. Viranomaisryhmä koostuu THL:n, AVI:n, ELY:n ja Soiten asiantuntijoista.

Pohjois-Pohjanmaalla suositellaan etätyötä ja etäkokouksia laajasti kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Pohjanmaalla etätyösuositus on voimassa 31.1. saakka.

//12.1. kello 16.33 Päivitetty juttua aluehallintoviraston antamilla tiedoilla.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.