sunnuntai 24.10.2021 | 21:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Talouden tasapaino ja henkilöstöriski tarkkailuun Lestijärvellä

To 23.9.2021 klo 14:15 | päivitetty to 14:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lestijärvellä aiotaan tulevassa talousarviossa ja taloussuunnitelmassa kiinnittää erityistä huomiota talouden tasapainoon. Hallintohenkilöstön kuormitusta puolestaan vähennetään ulkoistamalla palkkahallinto ja kirjanpito Kuntien Hetapalvelut Oy:lle. Sillä pyritään myös takaamaan se, että tilinpäätöksen valmisteluun on riittävästi aikaa.

Molemmat toimenpiteet ovat osa selvityksestä, jonka Lestijärven kunnanhallitus antoi keskiviikon kokouksessaan vastauksena tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen.

Tarkastuslautakunta totesi arviointikertomuksessa, että kunnan tase ei kestä enää alijäämäisiä tilinpäätöksiä. Kunnan talousarvio vuodelle 2021 ja suunnitelmat vuosille 2022-2023 on laadittu alijäämäisiksi.

Henkilöstön osalta tarkastuslautakunta totesi, että kunnan henkilöstöriskit hallintoon liittyen tulee tunnistaa ja niihin tulee varautua, koska kunnan hallinnossa on vähän henkilöstöä. Lisäksi huomautettiin, että kunnanhallituksen tulee huolehtia siitä, että kunnan tilinpäätöksen valmisteluun on riittävät resurssit ja siitä, että se valmistuu ajallaan. Viime vuoden tilinpäätös valmistui Lestijärvellä myöhässä.

Kunnanhallitus totesi muihin havaintoihin muun muassa sen, että viemärilaitoksen tulokseen tullaan kiinnittämään huomiota, ja että viranhaltijapäätöksille on perustettu kunnan uusitulle nettisivustolle oma sivu.

#