sunnuntai 1.8.2021 | 03:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lukion ja yläkoulun rehtori Sakari Typöstä Kannuksen kirkkoherra – Virkaan oli määräaikaan mennessä kaksi hakijaa

Joni Mäki-Petäjä
To 24.6.2021 klo 08:56

Kannuslainen Sakari Typpö on valittu Kannuksen kirkkoherraksi. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti tiistaisessa kokouksessaan antaa Typölle viranhoitomääräyksen Kannuksen seurakunnan kirkkoherran virkaan. Nykyinen kirkkoherra Erkki Huuki jää eläkeelle vuodenvaihteessa, jolloin Typön virka alkaa.

Tällä hetkellä Typpö toimii rehtorina Juhani Vuorisen koulussa ja Kannuksen lukiossa. Aikaisemmin Typpö on työskennellyt muun muassa seurakuntapappina Kannuksessa ja Toholammilla, virkaa toimittavana kirkkoherrana Lohtajan seurakunnassa ja opettajana Kannuksessa, Toholammilla ja Nivalassa.

Typöllä on teologian maisterin tutkinnon, pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon lisäksi myös muun muassa kauppatieteen maisterin tutkinto ja opetushallinnon tutkinto. Hän on toiminut useissa luottamustoimissa.

Kannuksen kirkkoherran virkaan oli määräaikaan mennessä kaksi hakijaa, joista toinen vetäytyi pois kesken haun. Kannuksen kirkkovaltuusto ei halunnut laittaa virkaa uudelleen hakuun, vaan päätti pyytää tuomiokapitulia antamaan Typölle viranhoitomääräyksen.

#