sunnuntai 16.5.2021 | 12:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Himangan piirinmestaruushiihdot välttävät koronaperuutuksen: "Rajasimme osallistumisen niin, että K-P:n maakuntaviestialueen seuroista voi tulla mukaan" – Katso tästä lähtölista!

Seppo Luokkala
Ke 3.3.2021 klo 18:03 | päivitetty pe 11:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Himangan Urheilijoiden helmikuulta siirtyneet pm-hiihdot ja K-P cupin osakilpailu voidaan järjestää tämän viikon lauantaina. HU sai keskiviikkona luvan Kalajoen kaupungilta kilpailujen pitämiseen kaikki asiaankuuluvat seikat huomioiden.

– Kaupunki teki lopullisen päätöksen avi:n ohjeistuksen pohjalta. Pm-hiihdot piti olla helmikuussa, mutta silloin ne siirtyivät SM-kilpailujen alta. Kansalliset meillä jäi pitämättä jo aiemmin talvella, toteaa kilpailunjohtaja Matti Hakala.

– Hyvä, että hiihtäjät pääsevät hiihtämään. Monella on kova halu kilpailla, kun kisoja on jäänyt niin paljon pitämättä.

HU:n nettisivulla todetaan, että kilpailuihin voi ilmoittautua vain Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueelta. Näillä alueilla koronatilanne on perustasolla ja kiihtymistasolla. Käytännössä ilmoittautumaan pääsi muualtakin.

– Eihän me tiedetä, missä itse kukin asuu. Rajasimme osallistumisen niin, että K-P:n maakuntaviestialueen seuroista voi tulla mukaan. Kilpailulla ei ole piirinmestaruusarvoa, jos joku seura piiristä on rajattu pois, Hakala huomauttaa.

Hiihtäjät ovat Matti Hakalan mukaan vastuullista väkeä ja sairastumista vältellään aina kaikin tavoin.

– Hiihtokilpailuissa ei ole tullut altistumisia, vaikka esimerkiksi Pyhäjärvellä pidettiin isot SM-kisat.

Normaalimatkojen pm-hiihtoihin on tulossa kaikkiaan noin 150 hiihtäjää. Sunnuntaina pm-talvi jatkuu Kinnulassa sprinteillä ja K-P cupilla. Kinnulassa voivat hiihtää vain Keski-Pohjanmaan Hiihdon jäsenseurojen hiihtäjät.

TÄSTÄ LÄHTÖLISTAAN!

//3.3. kello 18.28 Muokattu otsikkoa.

#