lauantai 17.4.2021 | 08:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perustasolta kiihtymisvaiheeseen siirtymisen perusteet olivat lähellä – Keski-Pohjanmaa jatkaa silti koronaviruksen perustasolla, seuraava tarkastelu maanantaina

Joni Mäki-Petäjä
Pe 26.2.2021 klo 14:53 | päivitetty pe 15:10

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui perjantaina 26.2.2021 ylimääräiseen kokoukseen arvioimaan alueellista tilannekuvaa torstaina 25.2.2021 alueella nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Torstaina iltapäivällä Soiten alueella todettiin neljä uutta koronavirustartuntaa, joilla ei näyttänyt olevan yhteyttä alueella aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin, eikä niillä myöskään ollut keskinäistä yhteyttä. Yksi tapauksista aiheutti koulualtistumisen yläasteella Kannuksessa. Kaikkinensa Kannuksessa on todettu nyt 23 koronavirustartuntaa.

Viranomaisryhmä totesi, että perustasolta kiihtymisvaiheeseen siirtymisen perusteet ovat lähellä, mutta tässä vaiheessa arviointia ei voida vielä perustellusti tehdä. Kaikki kiihtymisvaiheen kriteerit eivät vielä täyty. Soiten alue säilyy siis toistaiseksi koronaviruksen perustasolla. Lähipäivät näyttävät, miten tautiketjut jatkuvat ja muodostuuko alueelle tautiryppäitä. Tilannetta seurataan nyt tiiviisti ja lähipäivät osoittavat, onko alueella epidemiologinen peruste siirtyä kiihtymisvaiheen tasolle, mikä toisi myös nykyistä tiukemmat rajoitukset alueelle.

Aluehallintoviraston (AVI) määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta 20 henkilöön sisä- ja ulkotiloissa on voimassa 1.3.2021 saakka. AVI tulee antamaan uuden määräyksen kokoontumisrajoituksista tämän päivän aikana. Alueellinen viranomaisryhmä suosittelee edelleen, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei Soiten alueella järjestetä.

Seuraava alueellisen COVID-19-viranomaisryhmän kokous pidetään maanantaina 1.3.2021.

#