maanantai 1.3.2021 | 18:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Työllisyyden kuntakokeilu käynnistyy maaliskuussa Keski-Pohjanmaalla – Mukana myös Kannus, Toholampi ja Lestijärvi

Joni Mäki-Petäjä
Ti 23.2.2021 klo 16:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Työllisyyden kuntakokeilu käynnistyy Keski-Pohjanmaalla 1.3.2021.

Kuntakokeilun muodostavat Kokkolan kaupunki, Kannuksen kaupunki ja Perhon kunta sekä Kaustisen seutukunnan kunnat: Kaustinen, Veteli, Halsua, Toholampi ja Lestijärvi. Alue on mukana valtakunnallisessa työllisyyskokeilussa, jossa vastuu työllisyydenhoidosta siirretään kuntiin.

Kokeilussa kunnat ja valtio jakavat osaamista, palveluita sekä resursseja. Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyvät kuntien työllisyydenhoidon asiantuntijat sekä osa TE-hallinnon asiantuntijoista. Kokkolan kaupunki toimii kokeilun hallinnollisena vastuukuntana.

Kokeilut käynnistyvät 1.3. ja asiakkaat siirtyvät kokeiluun 8.3. Asiakassiirrot ovat automaattisia, ja jokainen kuntakokeiluun osallistuva saa tiedon Oma asioinnin kautta, sähköpostitse tai postitse henkilökohtaisella kirjeellä. Valtakunnalliset TE-hallinnon palvelunumerot palvelevat entiseen tapaan.

Muutoksen piiriin kuuluvia asiakkaita on noin 2 600 ja he siirtyvät automaattisesti TE-toimistolta kunnille asiakastietojärjestelmässä eikä siirto aiheuta toimenpiteitä asiakkaille. Kokeiluun ohjataan työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat tai vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien TE-toimistoissa.

Kuntakokeilu käynnistyy 1.3.2021 ja se päättyy 30.6.2023. Kannuksessa työllisyyskoordinaattoriksi on palkattu ​Mari Kurikkala​.

Kuntakokeilulle tulee toimitilat Kokkolassa iParkiin ja Kannuksessa virastotalolle sekä Noppaan. Kokeilun aikana kehitetään digitaalisia palveluita asiakkaiden käyttöön. Kokeilun muissa kunnissa palvelupisteet sijaitsevat kunnanvirastoilla.

Muutos asiakassiirtoineen perustuu lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta. Työllisyyden edistämisen kuntakokeilut liittyvät hallituksen tavoitteisiin nostaa työllisyysastetta.

Kuntakokeilussa työllisyyttä edistäviä palveluja kehitetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tavoitteena on luoda koko maakunnan kattava palveluvalikoima. Kokeilu tarjoaa asiakkaille henkilökohtaista ohjausta sekä moniammatillisen verkoston sen tueksi. Kokeilun tarkoituksena on osallistaa alueen yrittäjiä, sidosryhmiä sekä verkostoja yhteistyöhön. Kokeilussa luodaan malleja yrittäjien, työnantajien sekä asiakkaiden kohtaantoon alueen työvoimatarpeiden pohjalta.

#