lauantai 8.5.2021 | 22:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: Joskus pääkkäri osuu kohdilleen

To 26.11.2020 klo 07:00

Joskus hyvä yhteistyö ja keskustelun avaus edesauttavat yllättävän nopeastikin asioita. Muutama viikko sitten Lestijoki-lehden pääkirjoitus nosti esille Kannuksen katurallin. Kaupungintalolla oli huomioitu samoja vinkeitä ja siellä saatiin vielä lisäkimmoketta kirjoituksesta. Kaupungintalon nurkkahuoneesta oltiin yhteydessä päällikkötasolla Pohjanmaan poliisilaitokseen.

Huoli otettiin vakavasti ja Kannuksessa tehtiin liikennepoliisin toimesta tehoratsia. Peräti kuusi kuskia menetti ajokorttinsa ja useita pienempiä rikkeitä jäi poliisin haaviin. Poliisien johtajatasolta tuli tunnustusta, että ratsia tuli todella tarpeeseen. Myös ripeää liikennepoliisin työtä kiiteltiin.

Se on selvää, että poliisi ei voi koko ajan olla valvomassa liikennettä Kannuksessa eikä muuallakaan Lestijokilaaksossa. Liikennekasvatus lähtee kotoa ja toivottavasti joskus myös kuskin omassa päässä osataan tehdä johtopäätökset fiksuun ajamiseen ja liikennekäyttäytymiseen. Silti sillä on suuri ennaltaehkäisevä vaikutus, kun poliisi näyttäytyy katukuvassa säännöllisesti.

Samoihin aikoihin Pohjanmaan poliisilaitos ilmoitti, että se saa kuusi uutta poliisia ensi vuonna. Poliisilaitos sai hallituksen lisäbudjetista poliisivirkoja harvaan asutuille alueille.

Uusista partioista toivotaan apua alueille, missä toimintavalmiusajat ovat poliisilla pitkät. Esimerkiksi Lestijärvi on yksi alue, jonne poliisin toimintavalmiusajat ovat samaa tasoa kuin harvaan asutussa Lapissa.

Lisäpartioiden sijoittumisesta kolmeen pohjalaismaakuntaan väännetään tällä hetkellä neuvottelupöydissä lähinnä Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan välillä. Vähintään kaksi lisäpartiota tai mieluummin neljä olisi sellainen saldo Keski-Pohjanmaalle, johon voisi olla tyytyväinen.

Taas kerran keskipohjalaiselle edunvalvonnalle olisi tilausta asukkaiden eduksi. Sitä varmasti tehdäänkin. Välillä vain tuntuu, että alueen edunvalvonnan sijaan energia menee maakunnan sisäisten erimielisyyksien vatvomiseen.

Mitä eripuraisempi pieni Keski-Pohjanmaa on, sitä hankalampi täällä on tehdä rajat ylittävää yhteistyötä.

Uskotaan silti parempaan huomiseen!

#