sunnuntai 24.10.2021 | 21:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Karhu tappoi hirven Kannuksessa

Kaisa Suomala
Ma 10.8.2020 klo 11:46

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jäljistä päätellen karhun tappama hirvi löytyi tieltä Kannuksessa lauantaiaamuna. Hirvi oli jäänyt karhulta Rekilässä sijaitsevalle metsäautotielle, joka on muun muassa marjastajien suosiossa, kertoo paikalle hälytetty Kannuksen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Reijo Karppinen.

Reijo Karppinen on Kannuksen riistanhoitoyhdistyksen SRVA-yhdyshenkilö, jonka tehtävä on antaa virka-apua isojen riistaeläinten kanssa esimerkiksi hirvikolareissa.

Karppisen mukaan hirven tunnisti karhun tappamaksi laajoista raatelujäljistä ja hiekkatiehen jääneestä karhun kynnen jäljistä.

– Karhulle on luultavasti tullut jokin häiriö, esimerkiksi lähestyvä auton ääni. Muuten se olisi varmaan raahannut saaliinsa metsään, Reijo Karppinen kertoo.

Tällä kertaa karhu ei saanut hirvestä sen enempää irti, sillä riistanhoitoväki otti ruhon peräkärryyn ja vei sen kauemmas metsään, jossa se haudattiin. Näin oli Karppisen mukaan pakko toimia, koska paikka oli lähellä asutusta.

– Siitä olisi muodostunut haaska, joka olisi houkutellut muitakin petoja, esimerkiksi alueella liikkuvia susia.

Karhunmetsästys alkaa reilun viikon kuluttua 20. elokuuta. Kannuksen, Himangan ja Lohtajan alueille on myönnetty yhden karhun kaatolupa.

#