perjantai 30.10.2020 | 01:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Kirja hakusalla

Ma 3.8.2020 klo 12:45 | päivitetty ma 12:46

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Olipahan kokemus, kun lähdin käväisemään Evijärveltä mökiltä Kannukseen heinäkuun lopulla arkipäivänä puolen päivän jälkeen ostaakseni vasta ilmestyneen kirjan ”Haketta hiusrajassa”. Menin ensin toiveikkaana kylän monipuoliseen kauppaan, kun tiesin entisen erittäin hyvän kirjakaupan lopettaneen toimintansa ja kauan sitten. Siellä sanottiin, että heillä on vain hengellistä kirjallisuutta, johon minä vastasin, että tuskin tämäkään on mikään jumalaton. Vastaus oli tyrmäävä syntyperäiselle kannuslaiselle: Koettakaa hakea Ylivieskasta. Toinen myyjä suositteli K-Markettia. Siellä ei tunnettu kirjaa kuten ei myöskään osuuskaupassa.

Sitten menin R-kioskille ja siellä myyjä tiesi ko. kirjan olevan olemassa. Oli lukenut Lestijoki-lehdestä, mutta sanoi, että ei heillä ole sitä myynnissä. Sitten kulkiessani yritin poiketa Lestijokilehden toimituksessa tiedustelemassa, että mistä sitä saa. Kahdella ovella oli ilmoitettu aukioloajat, mutta ovet olivat silti lukossa. Vaimoni kävi kirppiksellä ja oli kuullut, että siellä oli ollut 5 kappaletta ko. kirjaa myynnissä, mutta ne olivat menneet heti.

Mäkiraonmäen mahdolliset avoimet ovet jäivät kokeilematta, kun ajattelin, että Eskolasta varmaan löytyy joku kauppa, josta niitä saa. Ajoin Eskolaan, mutta kauppaa en löytänyt, mutta avoinna olevasta baarista löytyi ystävällisen rouva, joka neuvoi Hanhinevan koululle ruokailuhuoneeseen, jossa sitä myydään. Päivä oli jo kääntynyt iltapäivän puolelle, mutta koulun pihalla oli rouvia lapsineen ja eräs heistä oli avaimenhaltija ja lähti myymään ystävällisesti ko. kirjan minulle.

Olipahan kokemus.

Esko 83 v.

#