perjantai 3.7.2020 | 00:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten koronatilanne ennallaan – Tartunnoista kerrotaan jatkossa vain tilanteen muuttuessa

Arja Kangas
To 18.6.2020 klo 12:30

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella koronatilanne on pysynyt entisellään eikä uusia tartuntoja ole todettu.

Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa.

Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on jatkunut rauhallisena.

Edelleenkin koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla. Testeihin kehotetaan hakeutumaan, jos ilmenee lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita.

Soitessa tehostetun palveluasumisen vierailuohjeet säilyvät nykyisellään. Tapaamismahdollisuuksia pyritään järjestämään kaikille asukkaille ja omaisille turvallisesti nykyiseen tapaan.

Tapaamisissa suositaan ensi sijassa ulkoilua. Jos tapaamista ei voida järjestää ulkotiloissa asukkaan kunnon takia, niin tapaaminen pyritään järjestämään erityisjärjestelyin koronasuojautumisesta huolehtien. Asumispalveluyksiköt opastavat asukkaiden läheisiä tarkemmin vierailun suhteen.

Keskussairaalassa sekä yleislääketieteen osastoilla Kokkolassa, Tunkkarilla ja Kannuksessa (nk. terveyskeskusvuodeosastot) on siirrytty vierailurajoituksiin, kuten keskiviikkona kerrottiin.

Soitesta kerrotaan, että koronavirustartunnoista tiedotetaan jatkossa vain, jos tilannekuva muuttuu. Tähän saakka Soite on kertonut päivittäin lähettämillään tiedotteilla alueen koronatilanteesta.

#