maanantai 25.5.2020 | 11:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lohtajalainen Jukkola Food sai Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnon

Päivi Savela
To 2.4.2020 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lohtajalainen Jukkola Food saa tunnustuksen kotimaisen ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä. Palkinnon ja tunnustuksen myöntää Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahasto.

Tunnustus annetaan suomalaisen ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä, lähiruoan esilletuonnista ja paikallisten ruokaperinteiden vaalimisesta.

– Nyt jos koskaan koemme, että kotimaisella ruoalla ja lähiruoalla on merkitystä. Paikallisuus on aina ollut yksi isoimmista arvoistamme, jonka puolesta olemme puhuneet ja toimineet, Jukkola Foodin toimitusjohtaja Eveliina Jukkola kertoo.

Jukkola Foodsilla on pitkä historia, joka näkyy muun muassa leipäjuuston kohdalla.

– Olemme valmistaneet paikallisesta maidosta leipäjuustoa yhtäjaksoisesti 30 vuotta ja tulemme myöhemmin tänä vuonna juhlistamaan tätä. Tämä on hyvä tunnustus tälle työlle ja toki muullekin tuotannollemme ja toiminnallemme”, tuotantojohtaja Janne Jukkola iloitsee.

Jukkola Food on lohtajalainen, 29 vuotta toiminnassa ollut perheyritys toisessa sukupolvessa. Yritys valmistaa lähitilojen maidosta leipäjuuston lisäksi jogurttia, tuorejuustoa, salaattijuustoja ja piimää sekä muita maitotuotteita.

Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot jaetaan torstaina ja niiden arvo on yhteensä 11 200 euroa. Palkinnon saivat Jukkola Food Oy, ruokatoimittaja Riitta Mustonen, viljelijä ja yrittäjä Janne Pihamaa sekä Pro Kala ry.

– Tämän vuoden palkitut ovat ansiokkaasti edistäneet suomalaista ruokakulttuuria joko valtakunnallisesti tai paikallisesti oman työnsä kautta. Valinnoissa näkyy tänä vuonna lähiruoka ja työ sen hyväksi, maakuntien ruokaperinteet sekä kotimaisen kalan käytön lisäämiseksi tehty työ, toteaa Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston asiamies Petri Kolmonen.

#