tiistai 16.8.2022 | 03:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaksi sutta kulki päiväkodin ja omakotialueen pihapiirissä – Toholammilla kysytään: "Onko mitään tehtävissä ?"

Jorma Rekonen
To 19.3.2020 klo 09:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viikko sitten torstaiaamuna Kauno Kangasvieri, Tapio Salonen ja Jarmo Pesola lähtivät aamulenkilleen urheiluhallilta. Miehet eivät päässeet etenemään kuin satakunta metriä ja olivat päiväkodin kohdalla, kun sieltä suunnalta jolkotteli kaksi suuren koiran näköistä otusta.

– Ne menivät aivan meidän edestämme tien yli. Hätkähdimme, että nehän ovat susia, mutta eivät ne meihin mitenkään reagoineet. Sudet jatkoivat matkaansa Fixupesun ja omakotitalojen välistä tietä pitkin valaistun ladun suuntaan.

Keskisipilän perhe asuu samaisella alueella ja isä-Harri istui aamukahvipöydässä, kun havahtui kahden suden kulkevan aivan kodin vierustaa.

– Kävin jo tässä aikaisemmin kuvaamassa jälkiä maastossa ja ne todettiin suden jäljiksi eli ne ovat liikkuneet tässä lähistöllä aikaisemminkin, Harri Keskisipilä kertoo.

Sudet menivät aivan meidän edestämme tien yli.

Hän sanoo, että kyllähän tällainen susien pihaan tuleminen aiheuttaa tietysti omat huolensa, kun on lapsia.

Myös ulkopäiväkotilaiset eli Kanervalan väki varmasti tähyilee aikaisempaa tarkemmin metsässä ympärilleen. He asuvat päivät samaisella alueella, jossa sudet nyt liikkuvat.

Varhaiskasvatuksen johtaja Terhi Elamaa sanoo, että ilman muuta kaikkeen tällaiseen täytyy kiinnittää huomiota. Elamaa niin kuin monet muutkin Toholammilla näkevät asian sellaisena, että jotain pitää tehdä, jotteivat sudet jatkuvasti tule aivan asutuksen keskelle.

Kun Kauno Kangasvieri, Tapio Salonen ja Jarmo Pesola selvisivät viikko sitten susihavainnostaan, he jatkoivat matkaa maastoon, jonne sudetkin menivät.

– Meillä on tapana käydä sillä suunnalla sunnuntaita lukuun ottamatta joka aamu lenkillä. Se on sellainen viiden kilometrin reissu.

Miehet tuumaavat, etteipä tässä ole vuosien aikana aamulenkillä aikaisemmin mitään muuta vastaavaa tapahtunut. He muistavat kuitenkin, että vuosia sitten Hannulan Jukkaa toki tuli pururadalla karhu vastaan.

– Ei tämä nyt mikään ainutlaatuinen juttu ollut, mutta eihän tämä hyvä asia ole, että sudet alkavat liikkua näin asutuksen keskellä.

Viiden suden lauma tappoi koiran Kannuksen Eskolassa – Viimeisin susihavainto Torpan ratsutallin läheisyydestä

#