perjantai 30.10.2020 | 00:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen kaupunginjohtajan virka avoimeen hakuun – tehtävää 14 vuoden ajan hoitanut Terttu Korte ei vielä kerro, aikooko hän olla hakijoiden joukossa

Kaupunginjohtajan määräaikainen virka päättyy syyskuussa.

Riikka Sipilä
Su 9.2.2020 klo 16:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kannus

Kannuksen kaupunginjohtajan virka avataan julkiseen hakuun maaliskuussa. Kannuksen kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina. Kyse on siitä, että määräaikainen sopimus on umpeutumassa tänä vuonna ja tehtävä halutaan samalla muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi virkasuhteeksi.

– Valtuustoryhmät ovat yhdessä sopineet asiasta, ja kaupunginjohtajan toistaiseksi voimassa oleva virka laitetaan haettavaksi lähiaikoina, Kannuksen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Joensuu (kesk.) kertoo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Terttu Korte on hoitanut tehtävää määräaikaisena vuodesta 2006 lähtien. Viimeksi sopimus kirjoitettiin kuudeksi vuodeksi.

– Alun perin neljän vuoden määräaikaisuus on minun kohdallani venynyt 14 vuodeksi. Sinänsä tällaiset kohtuullisen pitkät määräaikaisuudet eivät ole mikään ongelma kaupunginjohtajan tehtävän hoitamisen kannalta, Korte toteaa.

Korte ei halua vielä kertoa, aikooko hän kenties itse olla hakijoiden joukossa.

– Minusta ei olisi kovinkaan fiksua vielä tässä vaiheessa kommentoida asiaa, ihan jo siitä syystä että sillä voisi olla vaikutusta hakuprosessiin. Sitä en missään nimessä halua, antaa prosessin edetä kuntalain mukaan.

Kaupunginjohtajan valinnassa käytetään rekrytointiyritystä, joka niin ikään valitaan kaupunginhallituksen kokouksessa tiistaina. Rekrytointiprosessiin liittyvistä asiantuntijapalveluista pyydettiin ja saatiin neljä tarjousta, joiden pohjalta on käyty tarkentavia neuvotteluja.

Lisäksi kaupunginhallitus valitsee keskuudestaan ryhmän tulevia kaupunginjohtajakandidaatteja haastattelemaan.

– Tavoitteena on, että kaupunginjohtajan valinta saadaan tehtyä ennen kylvötöitä eli toukokuun aikana, Joensuu sanoo.

#