perjantai 25.9.2020 | 16:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Himangalta kaksi joukkuetta, Toholampi ja Kannus yhdellä joukkueella maakuntaviestiin – Loppiaisena sivakoidaan viesti Nivalassa

Joni Mäki-Petäjä
Su 5.1.2020 klo 19:42

Keski-Pohjanmaan 69. maakuntaviesti hiihdetään loppiaisen Nivalan Pyssymäellä. Edellisen kerran Nivalassa järjestettiin viestit vuonna 2002.

Viestin lopullinen joukkuemäärä on 40. Viime vuonna joukkueita oli 41. Himangalla on viestissä kaksi joukkuetta. Kannuksella ja Toholammilla yksi joukkue. Lohtaja ei saanut tällä kertaa omaa joukkuetta, mutta lohtajalaisia hiihtää Kokkolan yhdistelmäjoukkueessa. Viime vuonna Lohtajalla oli oma joukkue.

Himanka on ainoana Lestijokilaakson joukkueista A-sarjassa. Viime vuonna Himanka sijoittui yhdeksänneksi viestissä. B-sarjassa Himangan kakkosjoukkue oli myös yhdeksäs. Tällä kertaa Himangan ykkösjoukkueessa hiihtävät osuusjärjestyksessä Juuso Mattila, Santeri Mäkelä, Henna Rautiainen, Sami Pahkala, Assi Hakala, Joonas Pernu, Jarkko Mäkelä ja Jaakko Mattila. Himangan kakkosessa hiihtävät Kristian Hakala, Tuukka Marjala, Anni Mäkinen, Matti Lehtinen, Sofia Ruusunen, Alissa Oja, Miikka Ketonen ja Risto Pernu.

Kannus oli viime vuonna B-sarjan 12:s. Nivalassa Kannuksen joukkueessa hiihtävät Markus Erkkilä, Eemeli Katajalaakso, Enni Katajalaakso, Marko Paavola, Oosa Paavola, Matias Mutka, Jussi Isokoski ja Ville-Veikko Kykyri. Kannus on hiihtänyt A-sarjassa viimeksi 1990-luvulla.

Toholampi ei saanut viime vuonna joukkuetta kasaan ensi kertaa viesti historiassa. Tällä kertaa Toholampi on jälleen mukana. Toholammin joukkueessa hiihtävät osuusjärjestyksessä Roni Etelämäki, Roope Etelämäki, Airi Kentala, Riku Hakala, Iina Rantakangas, Rasmus Remesaho, Matias Välikangas ja Mikko Peltokangas. Viimeksi Toholampi on hiihtänyt A-sarjassa vuonna 2013 Himangan maakuntaviestissä.

Lestijärvellä on viimeksi ollut joukkue maakuntaviestissä Ullavassa 1992.

#